Србија

КУМА ВЕРА! Јелену сам чула на дан убиства у 16.42! Зоран у полицији РАНИЈЕ ТВРДИО ДА ЈЕ ЈЕЛЕНА НЕСТАЛА У 16.00!?!

Фото: Јутјуб

Како се то кума Вера 2. априла 2016. у 16.42 чула са Јеленом, а Зоран је скоро сат времена пре тога почео да трага за њомна насипу?!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вера Вукомановић, кума породице Марјановић, потврдила је јуче у Вишем тужилаштву у Београду да се последњи пут са Јеленом Марјановић чула 2. априла прошле године, на дан када је убијена, и то тачно у 16.42 часова!

Овај њен исказ могао би да буде веома важан у даљој истрази пошто је Зоран Марјановић, који је ухапшен због убиства, у истрази више пута поновио да је Јелена нестала у 16 часова! Питање на које мора да се нађе одговор, дакле, гласи: Како се то кума Вера 2. априла у 16.42 чула са Јеленом, а Зоран је, према сопственим речима, скоро сат времена пре тога почео да трага за њом?! Па, зар када је посумњао да је нестала прво супругу није позвао на мобилни?!

ПРВИ ЗОРАНОВ ИСКАЗ: Моји родитељи нису подносили Јелену, нису хтели певачицу за снајку

Листинзи позива Јелениног броја до којих је дошла истрага показују, иначе, да се Јелена у 16.42 заиста чула са кумом Вером, али и да је у 16.45 накратко позвала мајку Зорицу!?!

Саговорници Информера из истраге кажу да је мало вероватно да се Зоран „збунио и погрешно определио време“, јер је током истраге више пута изричито рекао да је потрагу за Јеленом почео у 16 часова!

– Вера Вукомановић, кума Марјановића, потврдила је у тужилаштву да се кобног дана чула са Јеленом тачно у 16.42, баш како стоји и у листингу. Она тврди да ју је Зоран мало после тога, око 17 часова, обавестио да је Јелена нестала. Рекла је и да ју је Зоран замолио да нестанак пријави полицији, пошто је он са породицом и пријатељима тражио жену по насипу… Вера је потом, како је навела, отишла у полицију, али није могла да пријави Јеленин нестанак јер није члан уже породице. То је онда урадио лично Зоран, али тек око 20 часова истог дана… – преноси наш саговорник..

Постоји, дакле, очигледна разлика у времену Јелениног нестанка о коме говоре Зоран и кума Вера…

– За Верин исказ постоји чврст доказ, јер листинг телефонских позива са Јелениног телефона показује да је она заиста контактирала с њом. То онда значи да је Зоран највероватније лагао када је говорио о времену Јелениног нестанка, јер је ‘промашио’ време за читавих сат времена. Можда је погрешио, можда се збунио, али то је мало вероватно. У таквим ситуацијама памти се прецизно сваки детаљ… – наводи наш саговорник.

Иначе, Вера Вукомановић је током једночасовног испитивања рекла и да се Јелена два-три минута после разговора са њом чула и са мајком Зорицом, након чега је више нико није добио на телефон. И то је забележено на листингу са Јелениног телефонског броја. Вера је такође истакла да никад није приметила да су се Зоран и Јелена „озбиљније посвађали“.

После ње сведочио је и полицајац Борис Пуцић, Зоранов познаник, који је казао да га је он 2. априла прошле године позвао око 17 сати и питао га шта да ради и коме да се обрати пошто сумња да му је супруга нестала.

– Пуцић је потврдио да је Зорана посаветовао да одмах телефоном позове полицију и пријави Јеленин нестанак. Такође је рекао да је одмах потом отишао на насип у Борчи и заједно са Зораном и члановима породице Марјановић неколико сати учествовао у потрази за несталом женом, али безуспешно… – открива наш извор и додаје:

– Пуцић је нагласио да су пажњу углавном усмерили на леву страну насипа, ближе Дунаву, јер је сва у шикари. Десна страна насипа, како је истакао, сва је прегледна, па на њу тада нису обраћали толику пажњу. Међутим, испоставило се да је Јеленин леш следећег дана нађен баш у каналу са те стране насипа.

Адвокат Александар Зарић, један од петорице бранилаца породице Марјановић, изразио је јуче задовољство исказима обоје сведока.

– Вукомановићева је потврдила да је разговарала са покојном Јеленом 2. априла у 16.42. То значи да све спекулације око тога да је убијена дан раније не долазе у обзир. Полицајац је тачно навео колико су он и Зоран претраживали насип. Немогуће је, дакле, да Зоран почини злочин за десет минута (од тренутка кад је позвао полицајца, прим. аут.) и да се притом налази са ћерком – рекао је Зарић и поручио да одбрана не прати медијске спекулације, већ само материјалне доказе:

ШЕШЕЉ СКУЋИО УНУКЕ И БИВШУ СНАЈКУ: Лидер СРС парама од ријалитија купио стан!

– То су телефонски позиви и оно што је патолог утврдио да је Јелена убијена тог дана на насипу, у време које се наводи. Све друге теорије су нетачне. После свега, нема никаквих доказа да је Зоран извршио кривично дело за које се терети – тврди адвокат.

 

Извор: Informer.rs