Издвајамо Спорт

МАКАБИ ПАО ПОСЛЕ ДРАМЕ У АРЕНИ: Маестрална Звезда у другом полувремену срушила великана

Славље Црвене звезде у Комбанк арени, након 4 кола имају 2 победе и 2 пораза!

Победа Црвене звезде, друга у овој сезони Евролиге, данас је пао Макаби у врелој атмосфери Комбанк арене са 87:84 (19:24, 20:25, 23:12 и 25:23).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Забележен је нешто спорији почетак обе екипе, мучили су се и једни и други у нападу, а онда је после петог минута уследио рафал на обе стране, посебно од стране Макабија.

Фелдин је био једини расположен за шут у Црвеној звезди, док су са друге стране Џона Болден и Дешон Томас „терорисали“ кош нашег шампиона.

Болден је имао 10 поена након првих 10 минута, био је нерешива енигма за одбрамбене играче Црвене звезде.

У другој четвртини Лазаревић је погурао црвено-беле, а након серије Лесора и Рочестија било је 28:30 за Макаби који, ипак, није испуштао предност стечену из прве четвртине све до краја деонице.

Након пар изгубљених лопти домаћих, Џексон и Томас су водили Макаби до нове предности, овога пута је било и +10, што је била и коначна разлика на крају полувремена.

Уследила је четвртина Милка Бјелице.

Рочести двојком и Бјелица тројком су преполовили предност Макабија, а Рочести је својим 13. поеном стигао довео Звезду на само -2 за лудницу у Арени. Уследила је добра одбрана нашег тима, али је Томас држао Макаби на одстојању, играо је феноменално вечерас.

Ипак, Бјелица краде лопту и доноси предност Црвеној звезди 57:56, а након што се резултат ломио, Бјелица је погодио нову тројку за нову предност домаћег тима.

Укупно је постигао 13 поена у трећој деоници, био је фантастичан, баш као и Црвена звезда, добила је ову четвртину 23:12.

Егал и у последњој деоници, Дешон Томас је играо невероватно, довео је госте у предност од +4, али је Перо Антић на другој страни смањио тројком.

Фелдин је донео изједначење тројком на 5 минута до краја, видело се да ћемо гледати веома неизвесну утакмицу.

Два минута су се играле сјајне одбране, а онда је прорадила левица Добрића, погодио је овај момак нову тројку за предност Црвене звезде на 3 минута до краја, а након тројке Рочестија и његовог 18 поена, Звезда стиже до 80:78 на 2:30 до краја!

84:82 је било након поена Рочестија на минут до краја, али је Пјер Џексон изједначио на 35 секунди до краја утакмице.

Рочести је на 15 секунди до краја погодио након тешког улаза за 86:84, Макаби је имао напад, али је Дешон Томас промашио када је то било најбитније!

Макаби је морао да прави фаул, учинили су то на секунд до краја, Лазић је шутирао слободна бацања и запечатио судбину Макабија!

Погледајте традиционално надглашавање химне

https://youtu.be/VmrNrbGxDGo

 

Извор: sportske.net / Србија јавља