Србија

МЕГАЛОМАНСКИ ПРОЈЕКАТ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА Београд на води зауставила ЦИА и ФБИ?

Фото: Јутјуб

Суманути мегаломански пројекат Александра Вучића “Београд на води” коначно је пропао. Замишљен је као велика праоница пара Вучићевог картела, уз помоћ шеика из Уједињених арапских емирата. Истражни тимови америчке обавештајне службе ЦИА и контраобавештајне ФБИ-а, у оквиру глобалне борбе против криминала, након спроведене истраге у јуну месецу, забранила је шеицима и њиховим компанијама даље финансирање и прање пара преко пројекта “Београд на води”.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пројекат на хлебу и води

Суманути мегаломански пројекат Александра Вучића “Београд на води” коначно је пропао. Замишљен је као велика праоница пара Вучићевог картела, уз помоћ шеика из Уједињених арапских емирата. Истражни тимови америчке обавештајне службе ЦИА и контраобавештајне ФБИ-а, у оквиру глобалне борбе против криминала, након спроведене истраге у јуну месецу, забранила је шеицима и њиховим компанијама даље финансирање и прање пара преко пројекта “Београд на води”. Вучић покушава да лажима оправда прекид радова и суноврат ове мегаломаније, која би у црно завила главни град Србије, да је реализована. Уредник Магазина Таблоид Предраг Поповић је о томе добио ексклузивне информације, које крије Вучићева Велика пропаганда лажи.

ОВО ЈЕ ЗА ЗАТВОР! Сударила се двојица ПИЈАНИХ ПОЛИЦАЈАЦА у Коларима!

Пројекат „Београд на води” је заустављен одлуком америчких власти. У оквиру глобалне борбе против криминала, ЦИА је спровела истрагу пословних активности неколико компанија из Уједињених Арапских Емирата за које се сумњало да се баве прањем новца. Утврђено је да су то кривично дело вршили и одређени арапски бизнисмени преко чијих фирми су и српски тајкуни и политичари нелегално стечени новац улагали у „Београд на води”.

Истрага, у којој је учествовало шест тимова с више од сто агената ЦИА и ФБИ, завршена је у јуну. Иако су Американци акцију спровели како би зауставили махинације на светском тржишту новца, које наносе велику штету долару, прекинули су токове прљавог новца из УАЕ према Кипру, Црној Гори и Србији. Под притиском су се нашли и тзв. инвеститори пројекта „Београд на води”. После забране ЦИА, Арапи су престали да пребацују паре на рачун „Белграде Wатерфронт”, што је изазвало застој у изградњи мегаломанског комплекса у српском главном граду.

ЦИА и ФБИ истражују улогу Александра Вучића у овим криминалним радњама

Александар Вучић, главни креатор преваре зване „Београд на води”, обавештен је о разлозима за прекид дотока новца, али не сме да их објављује, пошто ЦИА и ФБИ истражују и његову улогу у тим криминалним пословима. Кад више није могао да прикрива застој у радовима, Вучић је преко својих медија пласирао дезинформацију да је до тога дошло јер су арапски инвеститори открили да их поткрадају српски партнери. Наводно, контролом досадашњих послова Арапи су открили да Срби праве лажне фактуре у којима су приказани знатно увећани трошкови.

Арапска компанија „Еагле Хиллс”, већински власник „Белграде Wатерфронта”, није вршила никакву проверу пословања и цене досад извршених радова. Инвеститори из Дубаија су коректно испуњавали све своје обавезе, за солидну провизију на рачуне „Београда на води” пребацивали су онолико пара колико су им прослеђивали Вучићеви пословни партнери. Прекид тока новца представља почетак краја фантомског пројекта, којим је актуелна власт намеравала да отме сто хектара најлепшег и најскупљег дела Београда.

САЗНАЈЕМО: Радници напустили Београд на води! Нису примили плате ни за прошли месец! Остали скроз без динара! Дужни преноћиштима где су били смештени оставивши своје лаптопове и личне ствари и побегли!

Застој у изградњи најбоље се види на двокрилној згради „Еагле Хиллса”. До јуна је на њој радило више од 500 радника и стотинак разних машина. Од тада има више конобара у нелегалном ресторану „Саванова” него радника на градилишту. Према неким информацијама, радови су прекинути, само се испумпава вода која свакодневно пуни ниже нивое зграде.

Поред тога, почетком септембра на делу обалоутврде између моста Газела и Старог савског моста отворила се рупа дубока двадесетак метара, која је изазвала урушавање и тридесетак метара насипа испод „Савске променаде”. Правни тим иницијативе „Не да(ви)мо Београд” поднели су кривичну пријаву против Николе Недељковића, директора компаније „Београд на води” и других одговорних лица због кривичног дела изазивања опште опасности до које је дошло услед оштећења тог дела обалоутврде на Сави.

Иако је суочен с неславним крајем свог „животног пројекта”, Вучић наставља да обмањује грађане. Прошле године, припремајући се за председничку кампању, обећао је да ће се у зграде у „Београду на води” први станари уселити у априлу 2017. Сад је то померио за пролеће следеће године, кад намерава да уз београдске изборе одржи и референдум за промену Устава. Да би од Београђана сакрио погубне последице пропасти „Београда на води”, смислио је предизборно раскопавање улица, које су парализовале саобраћај и нормалан живот града, али послужиће му за саморекламу у кампањи.

РУСКИ ПОСЛАНИК ЗАПАЊИО АМЕРЕ: Видео Кимове прорачуне, ракете МОГУ ДА ДОСЕГНУ ЗАПАДНУ ОБАЛУ САД!

Можда ће успети и да превари гласаче, али тешко ће својим пословним партнерима, које је увукао у незакониту авантуру с „Београдом на води”, објаснити да за њихов финансијски губитак није крив он, него ЦИА и ФБИ.

 

Извор: globalmediaplanet.info