Издвајамо Србија

МИЛАН ВЕРУОВИЋ ЗАПАЊИО СРБИЈУ: Чедомир Јовановић чак 12 пута посетио… (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Милан Веруовић, шеф личног обезбеђења покојног премијера који је и сам рањен приликом атентата Зорана Ђинђића данас је шокирао јавност.

Његово име више пута је помињано у јавности, а и сам је готовао у разним емисијама. Име Чедомира Јовановића такође је помињао више пута јавно.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У књизи Трећи метак, коју је написао са новинаром Николом Врзићем, Ђинђићев телохранитељ, Милан Веруовић, и сам рањен приликом атентата на премијера, описује кроз шта је све прошао кад је као и сви други сведоци са лица места трвдио да се пуцало са две стране и да истрага хоће нешто да сакрије.

 

– Чеда Јовановић ме је одмах позвао и питао да ли сам нормалан, јер рушим званичну верзију атентата и хоћу да ослободим Ђинђићеве убице – каже Милан Веруовић у емисији Голи живот.

Овог пута још једном је јавно га је поменуо. Овог пута прозвао га је на друштвеној мрежи Твитер, где је објавио документе који доказују да је Јовановић више пута посећивао Душана Спасојевића Шиптара, челника српске криминалне организације познате као Земунски клан.

 

Један од докумената показује да је приликом једне посете он чак био и у друштву некадашњи комаданта Јединице за специјалне операције Милорада Улемека Легије, који се налази у затвору јер је оптужен за најтеже злочине, међу којима је и убиство премијера Зорана Ђинђића.

Ово су документи који његове тврдње и поткрепљују:

У службеној белешци пише да је у те 2003. године у анонимној информацији дојављено да је тада посланик Чедомир Јовановић посећивао Шиптара.

Он је једном приликом у посети, како се у документу наводи, био са тадашњим командантом ЈСО-а Милорадом Луковићем Легијом.

 

Извор: Еспресо.рс