Србија

МОЖЕ ЛИ БОЛЕСНИЈЕ ОД ОВОГА… Зоран Марјановић се ЖЕНИ У ЗАТВОРУ љубавницом Зоком?!

Зоран Марјановић (39), осумњичени за убиство супруге Јелене Крсмановић Марјановић (33), после првих 15 дана боравка иза решетака, наводно, већ размишља да се ожени у затвору!

Како пише Ало, он ће на инсистирање своје девојке Зорице Зоке Митровић највероватније поднети молбу судији Вишег суда у Београду да озаконе везу, само да би она могла да га посећује!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Зока је тешко поднела Зораново хапшење! Чим је био ухапшен и одведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Београду, 15. септембра око 22 сата, Зока је дигла узбуну да му нађе најбољег адвоката. Звала је редом пријатеље и молила за помоћ, говорећи: „Гори! Дај ми број неког најјачег адвоката. Помажи, пријатељ ми је у невољи тешкој, на правди бога!“ – каже Зокин пријатељ и додаје да се понадала да ће му суд одмах после уложене жалбе адвоката укинути притвор.

– На дан одлучивања Вишег суда у Београду по жалби адвоката Зока је одбила позив пријатеља да се виде, говорећи „да чека да Зорана пусте из притвора“. Адвокати су у жалби навели да нема доказа за основану сумњу против Зорана и тражили да му буде укинут притвор, због чега је она била убеђена да ће суд то уважити и пустити га на слободу. Тог дана су је звали са једне телевизије и понудили јој да наредног јутра гостује у емисији и исприча све о себи и Зорану, али је то одбила без размишљања. Када је чула да је жалба адвоката одбијена и да ће о Зорановом притвору поново одлучивати 15. октобра, одлучила је да му предложи да озаконе везу да би могла да га посећује у затвору! – каже Зокин пријатељ

На питање каква је законска процедура за склапање брака у затвору адвокат Маја Подунавац каже да о захтеву притвореника за закључење брака у фази истраге одлучује судија за претходни поступак.

– У захтеву је неопходно да поред намере о закључењу брака буду назначена имена будућих супружника, кумова и датум када желе да церемонија буде обављена. Занимљиво је да после венчања младенци имају право на „брачну посету“ у трајању од три сата у „собама за љубав“ – објашњава Маја Подунавац и додаје да постоји и опција венчања без младе!

– Ако је судија за претходни поступак забранио посету девојци, будућој невести, због могућности ометања истраге, постоји опција да се брак закључи и преко пуномоћника за закључење брака, с обзиром на то да постоји „нарочито оправдан разлог“, како предвиђа Породични закон. Практично, брак се може закључити у присуству само једног супружника, тачније притвореника и пуномоћника младе, на осонову пуномоћја, које мора бити оверено и издато искључиво ради склапања брака – каже на крају Маја Подунавац и додаје да млада у том случају мора да чека да се стекну услови за посету.

Извор: alo.rs/Informer.rs