Србија

МОНСТРУМ ОСЛОБОЂЕН! Насер Орић ископао очи судији па га заклао!

Према оптужници пред судом БиХ, Насер Орић је као командант свих јединица које су биле подређене штабу ТО Сребреница, учествовао у оружаним нападима на цивилно становништво српске националности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Циљ им је био да протерају српско становништво са подручја општине Сребреница, успоставе потпуну контролу над том територијом и створе етнички чисто подручје.

Вршили су убиства и повреде телесног интегритета, примењивали мере застрашивања и терора, мучења и нечовечног поступања, палили и уништавали имовину цивилног становништва са циљем да шире страх међу становништвом српске националности, те да цивилно становништво приморају да напусти место свог пребивалишта и пресели се у Републику Србију.

У јулу 1992. године организовали су напад на место Залазје, у Доњим Поточарима, општина Среберница, у којем је живело већинско српско становништво. Пре напада је у месту Леховићи, код села Шушњари, у раним јутарњим часовима извршено постројавање припадника јединице “Кондори” и припадника ТО Сребеница и том приликом је Насер Орић одржао поздравни говор и издао наређење да се крене у напад на Залазје, да се српско становништво потпуно протера са територије општине Среберница речима:

– Нападамо на Залазје, да се истерају Срби и четници из Сребенице. Имате одрешене руке у случају да неког заробите, можете му радити шта год хоћете, што стигнете, чистите, само да ослободимо, да их отерамо одатле, не остављајте ни кокоши ни свиње, ништа.

Приликом напада заробљени су цивили, који су на путу који води према Сребеници ударани и псовани и на крају преклани. Једног од њих је сам Орић Насер издвојио, судију Слободана Илића, па га ударцем ногом оборио на земљу, затим му левом ногом клекао на груди и обратио му се речима: „Где си, судија? Хоћеш ли сад судити?”.

Потом је извадио нож, којим му је ископао оба ока и на крају га преклао, при чему Слободан Илић није испустио никакав крик.

Том приликом преклано је девет Срба. Посмртне остатке тих особа, по наредби Насера Орића, утоварили су у приколицу камиона и одвезли према Сребреници, где су их припадници јединице “Кондори” истоварили из камиона и убацили у раку која је претходно ископана багером, а потом је набацивањем земље преко тела закопали.

Извор: Ало