Србија

МОЋНО! Ево како ће изгледати нови СУПЕРВОЈНИК Војске Србије!

Војска Србије ће у оквиру прославе Дана ослобођења Београда током вежбе „Слобода 2017“ извести приказ најсавременије опреме и део оперативних способности, изјавио је за Информер пуковник Михајло Зоговић, члан руководстав приказа. Он је позвао све грађане да 20. октобра у 12.00 дођу у Батајницу да заједно прославимо ослобађање Београда од фашизма

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је најављено, у приказу ће учествовати више од 2.200 припадника Војске Србије, 130 возила и 30 ваздухоплова.

Током вежбе „Слобода 2017“ грађани ће видети „мигове 29“ који су недавно стигли из Русије, тактичко-технички збор више од 40 средстава наоружања и војне опреме, као и наступ руске акро групе „Стрижи“.

Највећу атракцију сасвим сигурно изазваће приказ снага Војске Србије за хитно реаговање опремљених најсавременијим наоружањем и војном опремом по моделу „1500“.

– Снаге за хитно реаговање које су опремљене по пројекту 1500 јесу снаге Војске Србије састављене од припадника Специјалне бригаде КоВ, извиђачких чета КоВ, јединица Војне полиције и Гарде. То су врхунски обучене снаге опремљене најмодернијим личним наоружањем, заштитном опремом, као и опремом за осматрање, извиђање и комуникацију – рекао је пуковник Зоговић.

 

Извор: Informer.rs