Занимљивости Издвајамо

НАСЛЕДИО ЈЕ ОРОНУЛУ КУЋУ ОД РОЂАКА: Почео је да мења намештај и пронашао СКРИВЕНО БЛАГО!

Фото: Јутјуб

Француз који је наследио кућу од преминулих рођака открио је невероватну ризницу златних новчића и полуга вредних неколико милиона евра. Благо је било јако добро сакривено испод намештаја и у купатилу.

„Било је ту укупно 100 килограма злата: око 5.000 златних комада, две златне полуге од 12 килограма и 37 златних шипки од по килограм. Било га је свугде по кући и толико је добро сакривено да га ни ја нисам успео видети“, рекао је

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Николас Фирфорт, локални аукционар, потврђујући сазнања депеш новина.

Фирфорт, који је у кући био да процени вредност намештаја за новог власника, изјавио је да је плен пронађен у кући вредан 3,5 милиона евра.

Благо је пронађено сасвим случајно када је нови власник покушавао да помери намештај и када је налетео прво на омањи ковчег пун златних новчића сакривен у унутрашњости једног комада намештаја. Затим је следила боца вискија такође пута новчића, па су се даље низала открића једно за другим, све док није стигао до џек-пота, односно до златних полуга и шипки.

Како се касније испоставило, злато је купљено 1950. и 1960. године а сви сертификати о његовој куповини такође су пронађени у кући.

Злато је већ распродати купцима по Француској и другим земљама, а прави власник би сада могао да има озбиљних проблема са плаћањем пореза. Поред тога што је дужан да плати 45 одсто пореза за наследство, мораће да плаћа порез три године јер су његови преминули рођаци сакривали богатство.

 

Извор: Курир.рс / хегуардиан.цом