Србија

НЕСТАО ТОМА НИКОЛИЋ: Бивши председник у земљу пропао! Влада не може да успостави контакт

Службеници из Немањине 11 данима не могу да ступе у контакт са Саветом за сарадњу са Русијом и Кином јер му не раде телефони, а више нема ни сајт ни мејл адресу

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши председник Србије Томислав Николић добио је нови државни посао, али је решио да га ради у строгој илегали. Звучи невероватно, али Националном савету за сарадњу са Русијом и Кином, који води дојучерашњи шеф државе, не може да уђе у траг чак ни Влада Србије која га је основала!

ТРАМП У ШОКУ: САД изоловане више него икад, Британија, Немачка и Француска стале уз Иран

Према сазнањима Курира, Владине службе још нису успеле да успоставе било какву комуникацију са Николићевим саветом, иако је од његовог конституисања прошло два и по месеца.

– Немамо коме да шаљемо званичне дописе, нити постоји неко из тог савета са ким можемо да координирамо активности. Ипак је реч о савету који је под надлежношћу Владе и није баш нормално да они не знају шта ми радимо, нити ми знамо шта они раде. Што се тиче нас у Намињиној 11, савет за нас као да не постоји, јер нема сајт, контакт телефоне, електронске адресе… Немамо коме да се обратимо – открива извор Курира из Владе Србије.

Николић је за своје нове задатке од Владе добио канцеларије у центру Београда, из којих је морала да се исели Управа за дијаспору и сарадњу са Србима из региона. Иако је било планирано да запослени из управе остану у приземљу зграде у Васе Чарапића 20, они су одлуком Владе пресељени у Министарство спољних послова.

– Телефони које је користила управа пренети су у нове просторије. Не знамо које користи савет, нити где су њихови запослени смештени. Речено нам је само да се селимо и немамо никакав контакт с њима – рекла нам је службеница управе.

НОВЕ ЗАМКЕ И УСЛОВИ СРБИЈИ ИЗ ЕУ: Ево шта нам спремају…

Конститутивна седница Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином одржана је 24. јула и на њој су дефинисане управо области на којима ће бити важна координација са Владом. Углавном је реч о великом броју пројеката у области саобраћаја и енергетике.

Изолација
НЕ ОДГОВАРА НИ НА ПОРУКЕ

Како Влада није успела да ступи у контакт са Николићем, није ни Курир. Додуше, јесмо бившем председнику послали поруку на лични телефон, али он није одговорио.

 

Извор: Kurir.rs