Србија

Нови сведок руши све што смо до сада знали о убиству Јелене Марјановић

Фото: Јутјуб

У истрази убиства Јелене Марјановић појавио се нови сведок чија сазнања додатно бацају сумњу на цео случај. Исказ сведока, чије се име држи у тајности, указује на то да је певачица убијена у петак, 1. априла 2016, чиме се доводе у питање тврдње Марјановића да је са супругом и ћеркицом Јаном у суботу, 2. априла, био на насипу у насељу Црвенка у Борчи.

Како преносе београдски медији, нови сведок је пријатељица Јелене Марјановић, која је открила нове детаље о дешавањима дан пре него што је превачица, према незваничним информацијама, нестала.

– Пријатељица покојне Јелене сама се јавила истражитељима и испричала да је последњи контакт са другарицом имала у петак 1. априла. Наиме, она је казала да је Јелена тог дана питала да ли је прскала зеље које има у башти. Када јој је она одговорила да није, певачица се обрадовала и рекла да ће сутрадан доћи код ње јер је испланирала да за викенд скува сармице од зеља – објашњава извор, добро обавештен о целом случају.

Јеленина другарица се обрадовала што ће се наредног дана видети, па ју је цео дан очекивала.

– Знајући како је Јелена прецизна и држи се договора, жена се изненадила када се она у суботу није појавила. Међутим, није је позвала тог дана, верујући да се нешто озбиљно десило чим није дошла код ње – каже саговорник.

Он истиче да би исказ Јеленине пријатељице озбиљно могао да доведе у питање тврдње Зорана Марјановића да је са супругом у суботу био на насипу, као и да појачава могућност да је несрећна жена убијена у ноћи између петка и суботе.

– За сада се појављују два сведока која тврде да су последњи контакт са Јеленом имали у петак, а да се у суботу са њом нико није ни чуо, а ни видео. Повреде на њеном телу указују на то да је она бачена у воду десетак минута након што је ударена тупим предметом – прича он.

ЗАВАРАЛИ ТРАГ

Полицајци и грађани који су трагали за Јеленом напустили су насип у четири ујутру, а поново су се у Црвенку вратили око шест.

– Мало је вероватно да би убица ризиковао и у ноћи између суботе и недеље донео и бацио леш у канал. Постоји сумња да су телефон и патика Јелене Марјановић, који су нађени у недељу, накнадно бачени на насип како би се заварао траг, јер је невероватно да десетине људи које су сатима трагале нису у току ноћи наишле ни на један од та два предмета – додаје извор београдских медија.

Извор објашњава да пси трагачи нису осетили мирис Јелене Марјановић на насипу јер она и није била тамо.
– Да је Јелена прошла туда, оставила би траг који би пси пратили. Убица је њу донео и бацио у канал. Такође, пси показују да је већа вероватноћа да се злочин догодио у петак, јер они нису могли да намиришу њено тело које је 24 часа било под водом. Пси не могу да осете мирис људи који су под водом дуже од сат времена, чак два специјално обучена пса прошла су неколико пута поред места где је Јелена лежала у води и нису реаговала – тврди њихов саговорник.
Извор: Telegraf.rs