Србија

ОТКРИЛА СВЕ ЛЕГИЈИНЕ ТАЈНЕ: Ево шта је била ПОСЛЕДЊА ИСПОВЕСТ Наталије Улемек!

У свом последњем интервјуу Наталија Улемек (82), мајка некадашњег команданта ЈСО Милорада Улемека Легије, оптуженог за најтеже злочине, међу којима је и убиство премијера Зорана Ђинђића, описала је први пут сина од слабашног дечкића, који је волео да свира клавир, па све до једног од најиздржљивијих легионара, а потом и највећег државног непријатеља.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ПРОЦУРЕЛИ ТАЈНИ ДОКУМЕНТИ: Анђелина Жоли мрзи Србе а ОВО СУ ДОКАЗИ

До краја живота она није желела да поверује да је њен син учествовао у најтежим злочинима.

– Кад сам тог 12. марта чула да Милорада окривљују за Ђинђићево убиство, отишла сам таксијем у Кошутњак. Држао је две девојчице у рукама, имао је грип. Рекао ми је да није крив и да мора да бежи јер се спремају да га убију. Да је планирао убиство Ђинђића, сигурно би збринуо породицу, склонио жену и децу. Осећам као мајка да му је све намештено – рекла је Наталија Улемек давне 2003. године не верујући у оно што је касније суд потврдио.

Иначе, током живота је била на синовљевој страни, али је ипак на питања о Легијиној одговорности за злочине за које је осуђен одговарала са „не знам“. Тако је и на оптужбе о учешћу о убиству премијера Ђинђића била изричита да иза тога стоји ЦИА.

ГРЧКА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ НИКАД СКУПЉА: Уводе боравишне таксе за туристе, ово су цене

Подсећамо, Наталија Улемек, која је преминула у Београду у 82. години, сахрањена је на Новом бежанијском гробљу. На гробљу је било доста људи који су је испратили на вечни починак, али не и њен син Милорад Улемек Легија. Њему из безбедносних разлога није било дозвољено да присуствује сахрани своје мајке.

 

Извор: Srbija Danas / Srpski telegraf