Издвајамо Србија

Појавио се снимак расправе у кабинету Маје Гојковић (ВИДЕО)

Снимак расправе троје посланика Двери са председницом Скупштине Мајом Гојковић и особљем из њеног кабинета појавио се на друштвеним мрежама.

Снимак на вратима кабинета председнице парламента направила је посланица Марија Јањушевић, а на њему се види нешто мање од два минута расправе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку се виде шеф кабинета и један од чланова обезбеђења, који посланицима каже да “морају да испоштују“, а види се и Обрадовић, који га пита: „Ко си ти?“ и да ли је „ово твоја скупштина?“

Из позадине, седећи за радним столом, Гојковићева је добацила лидеру Двери да “не буде неваспитан и да изађе напоље“.

Обрадовић је тражио образложење зашто му је речено да Гојковићева “има састанак“, а заправо седи сама у кабинету.

“Зашто лажу?, само ми реците“, упитао је Обрадовић, тражећи да добије писмено образложење зашто је добио суспензију од 20 дана.

На крају снимка се види како један од чланова обезбеђења покушава да дохвати телефон посланице Двери, која је прекинула снимање.

Посланица Двери Марија Јањушевић каже да је Бошко Обрадовић био оштар у кабинету Маје Гојковић, али само у тражењу образложења за удаљавање из Скупштине.

Она је истакла да је на њу „насрнуо“ припадник обезбеђења, у покушају да јој узме мобилни телефон којим је снимала целу ситуацију.

Посланица је рекла и да је у једном тренутку председница Скупштине изгурала њу из кабинета, уз напомену да је то сигурно снимљено, али и да “сасвим сигурно нећемо још дуго добити те снимке“.

„Страшно ме нервира селективна борба против насиља над женама. Ја сам жена и ја то нећу дозволити“, рекла је Јањушевићева.

Поводом овог догађаја прва је у јавност изашла Гојковићева, која је оптужила посланике Двери, али и истакла да је „поносна на себе што је посланике Двери сама изгурала из кабинета“.

Потом се огласио и Обрадовић, који је истакао да је циљ председнице Скупштине да ућутка опозицију.

 

 

Извор: Б92