Србија

По каквој је то математици 450 мање од 350? Вучић пита критичаре о повећању плата и пензија

Кажу: када повећате плате за 10 одсто да је то опет мање. Како је то 450 евра мање од 359, или како је 409 евра мање него 350 или 330. Објасните ми ту математику, рекао је Вучић

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По каквој је то математици 450 евра мање од 350, запитао је данас председник Србије Александар Вучић поводом појединих навода да плате и пензије нису повећане, већ „враћене на претходни ниво“.

ДОБА ОБРЕНОВИЋА: Како је УНИШТЕНО СКОРО СВЕ што је ова династија оставила Србији

– Кажу: када повећате плате за 10 одсто да је то опет мање. Како је то 450 евра мање од 359, или како је 409 евра мање него 350 или 330. Објасните ми ту математику – рекао је Вучић и додао да је, када неко не располаже чињеницама већ само мржњом, „морално морање“ борити се за пристојну Србију, а не они који знају само да пљују, псују у мокре по гробовима.

– Ми који припадамо пристојној Србији, а то су вредни радници, али не они најгори ђаци који су себе без покрића прогласили за елиту, ми ћемо успети јер сам убеђен да људи поштују рад – истакао је.

Он је рекао да је задовољан оним што је до сада учињено, али да „морамо још више и боље“.

– Када свако себи постави питање може ли боље, сигуран сам да ћемо имати боље резултате – рекао је Вучић.

Он је казао да је лично поносан на неке ствари, попут отворених седам фабрика у Нишу и најавио да ће ускоро бити решен проблем Куршумлијске и Луковске бање.

– У плану је изградња пута Ниш – Приштина и то ће довести до доласка инвеститора у Топлицу, где имамо четири округа. Житорађе је буквално спашено, као и Лебане где смо изгубили људе. Пре 15, 20 година све смо гасили и затварали, сада отварамо – рекао је Вучић.

АКО СТЕ ПРЕД ВАЖНОМ ЖИВОТНОМ ОДЛУКОМ, ПОМОЛИТЕ СЕ ОВОМ СВЕЦУ: Овако му се обратите, и он ће вам ПОМОЋИ!

Он је најавио да ће до маја бити отворена два дела пута кроз Јабланички округ, који иду ка Македонији, што је веома значајно за довођење инвеститора.

– Тражићемо у Лесковцу нове инвеститиоре, у Власотинцу, Црној трави која нам је важна због границе према Бугарској. Морамо све да урадимо да тамо сачувамо становништво – рекао је Вучић.

Вучић је казао и да је као председник Владе и председник државе обишао висе општина него други политичари за последњих 45 година.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug