Србија

ПО СВЕШТЕНИКУ СЛАО ПАРЕ РАДИКАЛУ: Овако је Душан Ковачевић финансирао Шешеља у Хагу!

Познати драмски писац по свештенику слао по 100 евра за лидера радикала, с којим се никад у животу није срео

Душан Ковачевић, познати драмски писац, финансирао је Војислава Шешеља, лидера Српске радикалне странке, док је овај био у притвору Хашког трибунала. Шешељ у разговору за Курир каже да му је Ковачевић у два наврата послао по 100 евра у Хаг, а да се њих двојица никад у животу нису срели нити прозборили коју реч.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Душан Ковачевић, драмски писац и академик, два пута ми је послао по сто евра док сам био у Хагу. Донео ми је наш свештеник Војислав Билбија. Рекао сам Библији, јер се то поклопило негде с мојом славом у октобру, да узме тај новац и од њега купи две велике свеће и упали их у српској цркви у Ротердаму на моју славу. Једну за мртве, а једну за живе – каже Шешељ.

ПИСМО СА КОСОВА: Хвала ти Вучићу – уместо да се народ враћа, све више њих одлази

Лидер радикала још додаје да Ковачевића не познаје лично.

– Никад се нисмо упознали – каже шеф СРС, а на питање зашто му је Ковачевић послао помоћ, да ли је са свештеником разговарао о његовим мотивима, он каже:
– Не знам ја, из неког разлога.

Ковачевићу се, додаје, одмах реванширао.
– Онда сам ја њему заузврат послао два комплета мојих књига у знак захвалности.

Иако се пре готово три године вратио из Хага, Шешељ каже да се некако још није наместила прилика да се сретне с Ковачевићем.
– Не, још се никад у животу нисмо срели – истиче он.

На телефон Душана Ковачевића, познат редакцији, нико се није јављао, тако да смо остали ускраћени за његов коментар.

Хашке муке
КАКО СУ НАС ДРАЛИ НА ИМПУЛСИМА

Шешељ каже и да су их у Хагу драли приликом телефонских разговора. Управа Трибунала, наводи он, намерно им је, да би им напакостила, наместила скупље позиве.

РОТШИЛДОВИ У ПАНИЦИ: Русија и Кина наступају синхронизовано

– Некад су могле да се користе еврокартице, и то прилично јефтино, а онда, да би нам напакостили, променили су телефонску централу и увели телефон без картица. Ми смо, значи, унапред плаћали импулсе, и то по најскупљој цени. Тако је било за све нас на спрату – каже Шешељ.

Извор: Kurir.rs