Издвајамо Русија

ПУТИНОВИМ ВОЈНИЦИМА ВИШЕ НЕ МОЖЕ НИШТА НИ АТОМСКА БОМБА! Овако нешто ИМА САМО У НАУЧНОЈ ФАНТАСТИЦИ (ВИДЕО)

Будућа руска војска ускоро ће моћи да се похвале најнапреднијим ратником свих времена. Ратник-3 ће бити опремљен егзоскелетом и технологијом која може поднети нуклеарну експлозију

 

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Русија већ одавно не импровизира и ово будуће оклопно ратничко одело је још један доказ. Потпуно нова опрема се развија за руску војску. Олег Фаустовће бити дизајнер овог најновијег модела названог Ратник-3 који ће бити доступан руској војсци 2022. године.

Фото: Јутјуб

– Ово подсећа на Ратове звезда, али то је прототип борбеног оклопног одела који ће дати руским војницима предност на бојиштима будућности – пише Даилy Маил.

Напредна опрема укључује егзоскелет дизајниран за повећање снаге и издржљивости, панцир и оклоп који може издржати нуклеарну експлозију. Опрема, такође, укључује кацигу исте врсте као Стормтрооперс са затамњеним стакленим визиром и мини-светиљком причвршћеном са стране.

Уз укупну тежину од 24 килограма, овај нови оклоп има и педесетак нових елемената у односу на претходне верзије, укључујући пешачко оружје, муницију, те најсавременије начине комуникације и навигације. Сат уграђен у одело, моћи ће задржати „сва својства након утицаја зрачења и електромагнетских импулса, чак и током нуклеарне експлозије.

Чини се да начин ратовања у будућности за једног ратника више неће бити исти.
Сједињене Државе, са своје стране, такође, раде на комбинацији борбених технологија. Оклопно одело, инспирирано познатим филмом, названо је Ирон Ман.

Оружје ће бити надограђено у надолазећим годинама, укључујући ласерско оружје које се користи у различитим облицима широм света.

Америчка морнарица тренутно има свој систем ласерског наоружања (Лаwс) на УСС Понцеу, како би се обранила од дронова и ракета. Кина је већ опремила своје војнике ласерским оружјем осмишљеним за заслепљивање непријатеља.

 

 

Извор: Logično.hr