Издвајамо Србија

ПУТИН ОД СРБИЈЕ ПРАВИ ВОЈНУ СИЛУ: Поред С-300 од Русије добијамо ракетне системе „бук“ и „панцир“?!

Набавка за Војску Србије система противвздушне одбране „Бук м2“ или „панцир“, биће једна од главних тема састанка руског вицепремијера Димитрија Рогозина и министра одбране Сергеја Шојгуа са нашим државним врхом, пишу Новости

Фото: Јутјуб

Осим формалне примопредаје недавно испоручених авиона „миг 29“, очекује се и да у Београду буде начелно договорено и који ће ПВО системи у будућности бранити наше небо, наводи лист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током разговора са српским званичницима, поред наставка војно-техничке сарадње, како се очекује, наћи ће се и економске теме, као и могућности за јаче партнерсто одбрамбене индустрије Србије и Русије, пишу Новости.

Према сазнањима тог листа, ПВО ракетни системи руске производње прва су жеља српске стране.

https://youtu.be/IVUUKmYoX7s

Србије је у Москву и званично упутила писмо чија је главна ставка била заинтересованост за набавку система С-300. Ова врста ракетне заштите, међутим, не искључује могућност куповине неког система средњег и краћег домета, навео је лист.

Како се преноси, састанак Рогозина и Шојгуа са државниом врхом Србије означиће и почетак треће фазе процеса испоруке „мигова 29“, а очекује се да тих 10 авиона у саставу нашег ратног ваздухопловства добије најмодерније радаре, системе за управљање ватром и ракете дугог домета.

 

Извор: Вечерње новости