Србија

Глумци и уметници КИВНИ на Србију јер је дала ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА за снимање филма Рејфа Фајнса!

Министарство културе Србије потврдило да је издвојило огроман новац за пројекат „Бела врана“ који британски аутор и новопечени Србин снима код нас

Ова вест узнемирила је и наљутила уметнике у нашој земљи који једва снимају и раде јер се не одобравају, односно не финансирају многи пројекти од стране Министарства.

Треба напоменути да је Рејф Фајнс добио убедљиво највише новца до сада. Иначе, прошле године укупан буџет поделило је 6 филмова: „Религија ноћних шетњи“ редитеља Николе Лежаића (50.000.000 динара), „Чувари формуле“ Драгана Бјелогрлића (50.000.000, продуцент „Кобра филм“), „Отац“ Срдана Голубовића (30.000.000, „Баш Челик“), „Илијин повратак“ Младена Ђорђевића (30.000.000, Согопа филм). Ту су и „Јесен самураја“ Данила Бећковића (20.000.000, продуцент „Мали Будо“), и „Стадо“ Горана Гајића (20.000.000, „К-12“).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Многи јос нису ни почели са снимањем, неки су се појавили, али су потпуно разочарали публику. Ван конкурса, Рејф Фајнс је заправо доказ да је наша имиграциона политика боља од канадске, јер је пре само неколико месеци познати глумац добио и српско држављанство, а сад и огроман новац за снимање свог филма.

Први се огласио Сергеј Трифуновић на Твитеру и „срдачно“ честитао овом „српском редитељу“:

– Честитам држави Србији што је препознала таленат младог српског редитеља Ralph Fienness-a, те одвојила 62 милиона динара за његов филм.

Затим је и редитељ Срђан Драгојевић ово коментарисао:

Наси Аутори добијају на конкурсу Филмског центра измедју 20 и 30 милиона, сто је 20-30% будзета.Зато ми привуце пазњу да нови Србин доби 60
Ни глумица Ивана Михић није штедела на речима:
Зашто толико??? Националне пензије наших врхунских уметника су смањене иако је то награда а не пензија, а многима јос није ни додељена јер је стопирана додела због кризе! Пензије и плате су умањене великом броју грађана и још увек траје тај процес помагања опоравку државе. Људи, понудите сјајне услове за рад и најповољније цене услуга врсним светским уметницима тако да се њима исплати овде да раде, а не да им дајете новац из касе коју малтене још увек дотирају многи запослени и пензионери. Поменути уметници долазе из далеко имућнијих земаља од наше. Није фер плаy људи – прилично револтирана је написала Ивана.
Огласио се и Синиша Ковачевић:

 Ралфу Фајнсу,62 мил.за снимање филма.Помоћ бедној УК-УСА продукцији од богате Србадије.Ко ће то нама,Рале Србине,у следећу СНС кампању? Ко?

Нису само глумци љути због овог потеза државе, грађани су реаговали на своје начине, а ниједан није био пријатан. Питају се како је Ралф заслужио наш новац, зашто не дајемо новац за српску уметност и глумце који нам гладују?

Извор: Espreso.rs