Србија

СВЕДОЦИ ВИДЕЛИ ЗОРАНА С ЋЕРКОМ КОБНОГ ДАНА: Данас саслушање ТРОЈЕ људи који су приметилии Марјановића на насипу

Три нова сведока у случају убиства певачице Јелене Крсмановић саслушана су данас у Вишем јавном тужилаштву.

Како „Блиц“ сазнаје, реч је о троје мештана насеља Црвенка у Борчи (Радосава М., Вид С. и Драган П.) који су кобног 2. априла 2016. године, када је певачица нестала а затим убијена, били у близини насипа.

Наиме они су били у непосредној близини Марјановића када је Јелена нестала, од којих се очекује да испричају шта су тог 2. априла видели на насипу, али и да се њиховим сведочењем открије у које време је Зоран био са ћеркицом на насипу и да ли је уопште са њима била Јелена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, у тужилаштво данас није дошао први сведок Драган П., јер, како смо сазнајли није добио позив за саслушање.

Око 11 сати у Тужилаштво је дошла Радосава М., бака која чува козе на насипу. Она након сведоћења није желела да коментарише шта је рекла на испитивању.

Како сазнајемо, од сведока од којег се највише очекује да помогне истрази јесте Радосава М., жена која ће се око поднева појавити пред тужиоцем, односно бака која чува козе на насипу у Црвенки и која је тог кобног 2. априла била на свега неколико метара од Зорана и ћеркице Јане на насипу.

Према њеним пређашњим изјавама које је давала медијима, али и комшилуку, она је Зорана и Јану видела око 17 сати на насипу у Црвенки, а приметила их је када је чула да Зоран дозива ћеркицу и говори јој да се не приближава животињама. Јелену није видела нигде.

Такође, како је причала, она је остала на насипу до мрака, односно до 19 сати, а према њеним речима до тада се ништа чудно није дешавало тамо. Тек сутрадан је сазнала да је у периоду док је чувала козе, на свега 500 метара од ње, крвнички убијена певачица.

Подсећања ради, у претходне две недеље, од седам сведока који су били позвани, свега троје њих дало је исказ – Јеленина сестра од стрица Теодора, кума породице Марјановић, Вера Вукомановић и полицајац којег је Зоран наводно позвао одмах по Јеленином нестанку, Борис Пуцић. Чланови најближе породице Марјановић, Зоранов отац Владимир, брат Милош, мајка Зорица и син Урош Марјановић одбили су да сведоче.

Како је „Блиц“ писао, од изјава које су досадашњи испитани сведоци дали, најинтересантнија је изјава куме Вере Вукомановић, која је покушавајући да Зорану да алиби, заправо покренула лавину питања, међу којима се издваја и оно – када је заправо Јелена нестала?

Наиме, она је тужиоцу рекла да се са певачицом чула 2. априла 2016. године у 16.42 и да јој је Јелена рекла да трчи. Према изјавама Зорана Марјановића, Јелена је тада већ увелико нестала и потрага за њом била је у току.

Због овог убиства које је потресло Србију и читаву јавност дигло на ноге, после 17 месеци истраге, 15. септембра 2017. ухапшен је управо Јеленин супруг Зоран Марјановић због сумње да је оштрим предметом чак девет пута до смрти крвнички ударао супругу у главу.

Остаје у притвору

Виши суд у Београду одбио је жалбу адвоката Зорана Марјановића на притвор у ком се њихов клијент налази 16. септембра ове године. Како је саопштено из Вишег суда, кривично ванрасправно веће ове институције у четвртак је одбило као неосноване жалбе Марјановићевих бранилаца, па ће првоосумњичени за убиство Јелене Крсмановић остати у београдском ЦЗ. Суд је, такође, одбио и жалбу Вишег јавног тужилаштва, а која се такође односила на одређивање притвора.

Извор: Blic.rs