Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО! ЕУ СМЕТА НАШ ХЕРОЈ ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ, а кољачи Харадинај, Орић, Готовина и Тачи су им супер!

Фото: Јутјуб

Канцеларија високе представнице ЕУ Федерике Могерини саопштила да је предавање генерала Владимира Лазаревића на Војној академији ‘кршење европских стандарда’. Бриселу, притом, нимало не смета то што су злочинци Харадинај и Тачи ‘премијер и председник’, што је Анте Готовина ‘саветник у Влади’, а што кољача Насера Орића славе у БиХ

О каквим то стандардима прича ЕУ?!
Који то стандарди омогућавају да Рустем Бериша буде министар одбране у ‘влади Косова’, а правоснажно је осуђен за ратне злочине пред Вишим судом у Нишу?!
Александар Вулин, министар одбране

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Европски званичници јуче су досегли врхунац своје политике ‘двоструких стандарда’ према којој су Срби нижа раса недостојна било какве правде.

Канцеларија високе представнице ЕУ Федерике Могерини саопштила је, наиме, да је прошлонедељно предавање генерала Владимира Лазаревића на Војној академији ‘кршење свих европских стандарда’ (!?!). Брисел је овим показао најстрашније лицемерје, јер се никада није побунио против тога што су злочинци Рамуш Харадинај и Хашим Тачи ‘премијер и председник’ лажне државе Косово, што је Анте Готовина ‘саветник у Влади Хрватске’ или што кољача Насера Орића у Сарајеву славе као националног хероја!

У саопштењу Федерике Могерини наводи се да Брисел од Србије очекује да „поштује европске стандарде“.

„Очекујемо да лидери поштују жртве сукоба и да искрено промовишу помирење на Балкану. Србија као кандидат за чланство у ЕУ не може да одступа од тих принципа. Именовање особе која је осуђена за ратне злочине у Војној академији сматра се противно европским стандардима“, пише у саопштењу које је приштинском порталу „Газета експрес“ доставила портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич.

МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ
ЛИДЕР ДСС

Генерал Лазаревић је часно бранио земљу и не знам ко би био бољи предавач од њега будућим генералима. А у Хашком трибуналу се суди по принципу кадија те тужи, кадија ти суди.

Министар одбране Александар Вулин, коментаришући ове наводе, подсећа да Европа сама крши своје принципе.

– Ево, да занемаримо моје ставове о Хагу и чињенице да је Орић на слободи, да је Готовина владин функционер, а Харадинај ‘премијер’, али по свим ЕУ стандардима, када неко одслужи казну, он постаје део друштва и рехабилитован је. Не знам који то, на пример, стандарди омогућавају да Рустем Бериша буде министар одбране у такозваној ‘влади Косова’, а правоснажно је прошле године осуђен за ратне злочине пред Вишим судом у Нишу! Он казну није одслужио! Лазаревић је частан човек и одличан официр, од њега има шта да се научи – наглашава Вулин.

И министар спољних послова Ивица Дачић истиче да је Европа опет показала да за Србију важе посебна правила.

ГОРАН РАДОСАВЉЕВИЋ ГУРИ
БИВШИ ШЕФ ЖАНДАРМЕРИЈЕ

Лазаревић треба да држи предавање јер су он и други генерали једини меродавни да пренесу искуство будућим официрима. Оно што су војска и полиција чиниле на Косову не пише у књигама и то мора да се пренесе младима.

– Бриселу не смета да им у име Приштине на преговоре дођу злочинци Тачи и Харадинај. Ни реч нису рекли Хрватској, у чијој влади као саветник седи Готовина, човек који је одговоран за протеривање 200.000 Срба! Нису се бунили ни када је суд у Сарајеву ослободио Орића, који је лично клао Србе. Али им зато смета једно предавање генерала који је у Хагу, сви то знају, политички осуђен. Овакво понашање ЕУ је дефиниција лицемерја! – подвлачи Дачић.

Миодраг Линта, председник Савеза Срба у региону, такође сматра да је реч о врхунском покварењаштву Европске уније.

– Европа не одустаје од бесмислене теорије да су Срби били агресори, а Албанци, Хрвати и Бошњаци жртве. Генерал Лазаревић је српски херој који се часно борио против албанских сепаратиста и НАТО пакта. Скандалозна је чињеница да ЕУ ћути на именовање злочинца Готовине за саветника у хрватској влади и допушта да Тачи и Харадинај буду на слободи – поручује Линта.

 

 

Извор: М. Добромировић / Информер.рс