Издвајамо Србија

СКАНДАЛ У ПРИШТИНИ: Тачијева изјава после које је британски амбасадор напустио салу

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб)

Амбасадор Велике Британије у Приштини Рори О′Конел напустио је данас салу у Приштини, након што је косовски председник Хашим Тачи рекао да међународна заједница није испунила обећања дата Косову, преносе приштински медији.

 На представљању извештаја „Перцепција јавног мњења о раду и мандату Специјалног суда за Косово“, Тачи је оценио да је формирање Специјалног суда „кап правде у мору неправде“, наводи Радио КиМ.

Тачи је рекао да је формирање Специјалног суда за ратне злочине тзв. ОВК дошло под притиском међународне заједнице и поновио да је „борба ОВК била праведна“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачи је рекао да тај суд неће судити о злочинима „које су починили Срби“ током сукоба на Косову.

„Косово је одржало своју реч, а међународна заједница није“, рекао је Тачи, након чега је британски амбасадор напустио салу.

Из Амбасаде Велике Британије у Приштини рекли су да та земља подржава напоре председника Тачија у смеру помирења и правде, али да је О′Конел „морао да напусти салу“.

У саопштењу британске амбасаде се наводи да је амбасадор прошле недеље јавно похвалио Тачијеве напоре, те да је и присуство амбасадора на представљању извештаја било у том циљу.

 

Извор: rs.sputniknews.com