Србија

СТВАРАЊЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ И БОМБАРДОВАЊЕ СРБИЈЕ УВЕЖБАВАЛИ на британском колеџу! Пуковник ЈНА открио ДЕТАЉЕ!

Пре него што ће постати пилот Ратног ваздухопловства и Противваздухопловне одбране ЈНА, Сарајлија Суад Хамзић послат је 1977. године у Велику Британију на најпрестижнији колеџ НАТО пакта – РАФ Стаф Колеџ.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тамо је био у групи са официрама којима је 1978. на часовима наређено да вежбају напад на Југославију. Тај напад, по истим инструкцијама, десио се 21 годину касније, када је Србија бомбардована.

ПУТИН ЈЕ ЗАПОЧЕО УДАР А КИНА ЋЕ УНИШТИТИ ДОЛАР НОВИМ ПЛАТНИМ СИСТЕМОМ: Ево о чему се ради…

– У неку руку сам био визионар. Али било је ван памети изговорити 1978. године да ће Србија бити бомбардована и да је то деценијама унапред планирано – каже нам Суад 39 након похађања колеџа и успешне пилотске каријере.

Те јесени, 1978. године НАТО је на британском колеџу проигравао вежбу под називом „Интервеција на територији Југославије“. Ова интервенција, и тада на предавањима, имала је за циљ стварање Велике Албаније.

– Ја сам један од четири југословенска официра који су били део те вежбе НАТО пакта. Користили смо карте са топонимима Југославије. Три колеџа: пешадијски, ваздухопловни (на ком сам био ја) и морнарички су прво вежбе вршили одвојено, да бисмо се на крају сви ујединили.

Не измишљам, имам документе као доказ, био сам учесник те вежбе као један од 760 официра НАТО пакта – каже пензионисани пуковник ЈНА. Додаје да ни амерички ни енглески војници нису донели одлику да се провежбава интервенција на Југославију, већ неко други.

– Политичари су нам рекли да проигравамо тај сценарио. Тако сам дошао у ситуацију да 1978. године вежбам напад на своју земљу. Напад који ће се на крају и десити 1999. године – присећа се Суад.

Пуковник Хамзић је касније, у својој богатој каријери летео на Ф-84 Тундерјету, Ф-86 Сабреу и свим верзијама МиГ-21 које је ЈНА имала у служби. Био је војни аташе у Турској, наш пилот који је тестирао авионе у САД. Отишао је 1993. у пензију поручивши колегама: „Са вама више не могу, а против вас нећу!“.

Хамзић је један од двојице пилота Миг 21 који је 20. августа 1970. послат да „преплаши“ америчку Шесту флоту која се нашла близу Бриона док је Тито био на одмору. Над Истром је пресрео амерички „авакс“, а априла 1974. није успео да обори шпијунску сонду закачену за балон над босанским шумама. Умакла му је у облаке.

Сада је написао књигу „Летачке приче Суада Хамзића“ у којој су детаљно описане све ситуације у којима се Суад нашао током каријере, а то укључује и сусрете са неидентификованим летећим објектима.

 

Извор: Telegraf.rs