Србија

СТЕФАНОВИЋ: Повампирење тајкуна на политичкој сцени – ЗАНИМАЈУ ИХ САМО ПАРЕ!

Министар унутрашњих послова и функционер Српске напредне странке Небојша Стефановић поручио је говорећи о изборима у Београду, да опозиција датум избора покушава да наметне као главу тему, уместо да представи програм

– Опозиција о изборима у Београду говори по цео дан. Занимљиво је да имамо два кључна кандидата који су били председници Градског одбора ДС, а сада су као фол противкандидати. То су исти кандидати, из истог ДС чији је Ђилас био и председник. Они брину не о грађанима и Београду, него о себи. Већ су били на тим позицијама и управљали градом. Опозиција покушава лажне теме, да наметну власти као главну тему. Ми смо спремни за изборе када год буду. Није битан датум него шта је њихов програм – рекао је Стефановић.
Стефановић је гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк подсетио да је Ђиласова власт оставила дуг од 1,2 милијарде евра, док се промет његових приватних фирми у истом периоду значајно повећао.

– Имали смо и лажну причу о дугу града. Данас је то за 500 милионе мање, то је драматично мањи дуг –истакао је Стефановић и изразио бојазан јер тајкуну желе да се врате на власт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Долази до поновног повампирења тајкуна на политичкој сцени, рекао је Стефановић, који сматра да се тајкуни надају да ће се вратити и управљати нашим животима, те да очекује да грађани то неће дозволити, али да он мора да их упозори.

– Њих интересује само новац – закључио је Стефановић и додао да се нада на нећемо доћи у ситуацију да тајкуни поново управљају Србијом јер смо већ видели како је то изгледало.

Говорећи о спрегама тајкуна и политике, он је навео да се види да су једни везани за запад, а други исључиво за исток, истакавши да је за разлику од њих Александру Вучићу приоритет само Србија.

Полицајцима 10 одсто веће плате у 2018. години

Упитан о повећању зарада у безбедносном сектору, министар унутрашњих послова је рекао да полицајци свакодневно ризикују своје животе, али да је због лоша политике претходне власти и задуживања Србија била на ивици банкрота, па није било простора за раст зарада.

– Створили смо простор у буџету да можемо да повећамо плате људима из војске и полиције, али пензије. Повећање је производ политике Александра Вучића која је довела до економског јачања земље. Чак је и Фискални савет морао да призна да је смањено задуживање – рекао је Стефановић.

Он се нада да ће до краја године запослени у полицији добити и нову финансијску ињекцију, односно ванредно примења.

Извор: Pink.rs