Свет Србија

СЈАЈНА ВЕСТ! Дачић: Једна држава је повукла признање независности Косова

Ово показује да није све готово, као што неко говори. Нисам сигуран да ће у Приштини објавити ову вест – поручио је Дачић

Вицепремијер и шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је да је Суринам повукао одлуку о признању независности Косова.
Он је истакао да је добио обавештење о томе од Министарства спољних послова те државе “после дуготрајног рада и многих разговора“.

– Нота о повлачењу одлуке и признању независности Косова је стигла 30. октобра. Ова одлука показује да се мора истрајавати, разговарати са свима, ако мислимо да Косово буде национални интерес – рекао је Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао и да је до августа 2012. године више од 80 земаља признало “државе Косово“, а за време његовог мандата “само пет“.

– Ово показује да није све готово, као што неко говори. Нисам сигуран да ће у Приштини објавити ову вест. Ово је веома важан догађај који завређује посебну пажњу, а не да се о томе прича на неким другим догађајима – наводи Дачић.

Према његовим речима, ова одлука није преседан, дешавало се и раније, али не често.

– У случају Косова, то је било са Сао Томе и Принципе, после смене власти. Нисмо ово урадили парама – пара нема, нисмо притисцима – немамо чиме да притискамо, али морамо да истрајемо. Жао ми је што признали Косово многи који су нам били пријатељи за време Јосипа Броза Тита, али смо се ми више бавили непријатељима – истакао је Дачић.

Извор: Telegraf.rs/B92