Србија

ТРАМПОВ СПЕЦИЈАЛИСТА ПОНОВО О СРБИЈИ: Можете да седите на две столице, али ово су последице

Фото: Јутјуб

Важно је да не постоје покушаји да се задовоље обе стране, јер ће доћи до конфузије

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Могуће је седети на две столице, али не истовремено, понавља функционер Стејт департмента Брајан Хојт Ји у интервјуу Радију Глас Америке, током боравка у Приштини.

– Избор је на Србији, која је суверена држава и сама доноси одлуке. Уколико ради на придруживању у ЕУ, Србија треба да се усредсреди на неопходне реформе како би постигла интеграцију у ЕУ, односно да јасно покаже своје приоритете и политику, како би ЕУ разумела њен стратешки избор. – рекао је Ји.

АМЕРИ У ПАНИЦИ ЗБОГ ШОЈГУА И РУСКЕ ВОЈНЕ ПОМОЋИ СРБИЈИ: Вашингтон послао ПИТ-БУЛА ХОЈТА ЈИА да запрети Вучићу!

– Не треба да буде дилеме, конфузије и то је најбржи начин. Можес седети на две столице и доћи до одредишта, али је то сигурно спорији начин – поручио је он.

Према његовим речима, судећи по процесима кроз које су прошле остале земље које су успеле да учине такав корак, као што су Хрватска и Словенија, то је веома тежак процес, скуп политички процес, скупе кораке треба предузети.

Уколико постоје земље, стране, организације које су против таквог корака, уколико постоје земље које имају другачију визију за Србију, онда је важно да Србија нема снажне везе са тим земљама.

– Важно је да не постоје покушаји да се задовоље обе стране, јер ће доћи до конфузије о томе у ком правцу иде држава, и то ће успорити процес – навео је Ји.

Указао је да и САД имају везе са Русијом, трговинске везе, политичку сарадњу, те да Вашингтон сарађује са Москвом тамо где су интереси слични, као што је борба против тероризма.

ЗАПАД ЗАНЕМЕО НАКОН ЗАХТЕВА ИЗ РУСИЈЕ: Не желимо да нам укидате санкције…

– Желимо да Србија буде у стању да сарађује са Русијом, тамо где су интереси исти. Али ми такође верујемо да тамо где се интереси разликују, тамо где тежимо да постигнемо различите ствари, тамо где се наше визије у великој мери разликују, онда ми, САД, морамо да одбранимо наше интересе, вредности и принципе и интересе наших савезника – нагласио је Ји.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug