Издвајамо Свет

УБИЈЕН АДВОКАТ КОЈИ ЈЕ ТРЕБАЛО ДА БРАНИ СРБЕ НА ЗАКИНТОСУ: Брутално ликвидиран у Атини!

Познати грчки адвокат Махалис Зафиропоулос, који је пре два дана брутално убијен у својој канцеларији у Атини, био је један од адвоката који је препоручен за случај убиства америчког држављанина бакарија Хендерсона на Закинтосу, за које су оптужени држављани Србије.

Колега Михалис Зафиропоулос један је од најбољих адвоката у Атини. Требало је да сарађујемо, препоручен ми је за случај Закинтос, али сам прво кренула у преговоре са колегом Коугиасом и са њим се договорила… Колегал Михалис је био опција два – рекла је београдска адвокатица Зора Добричанин, која заступа наше држављане ухапшене на Закинтосу, осумњичене за учешће у убиство Американца Бакарија Хендерсона, у јулу ове године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Добричанин напомиње да је, иако Зафиропулос није био ангожован у „случају Закинтос“, приликом следеће посете Атини требало да га контактира, јер је био активан у Адвокатској комори Атине.

https://youtu.be/LC8Jv1ev0jU

Адвокатска комора Србије и Адвокатска комора Војводине послале су телеграме саучешћа комори у Атини због бруталног убиства колеге.

– Предузећемо и друге активности у циљу солидарисања са колегама из Атине. Мој предлог је да на један дан и на један сат окупљањем испред судова покажемо наш став према убиствима адвоката где год били – каже адвокатица Добричанин и подсећа да ниједно убиство адвоката у Србији већ годинама није расветљено.

Напомиње да док се не расветле, у том мраку црних бројку, сви смо у опасности.

Убиство у мафијашком стилу

Кривичног адвоката Михалиса Зафиропулоса (52) хицима из пиштоља су убила два маскирана човека у четвртак увече у његовој канцеларији, након чега су побегли.

Према речима једног од његових сарадника, двојица мушкараца су се представили као клијенти и дошли су у његову канцеларију, која се налази између четврти популарне међу младима, Егзархије, и најексклузивније астинске четврти Колонаки.

Они су потом замолили остале да напусте собу, због „поверљивих разговора“, после чега су се зачули пуцњи, а потом је и пронађено његово тело.

Убијени адвокат је протеклих неколико година заступао многобројне оптужене у случајевима корупције и такође био веома активан у Адвокатској комори Атине. Међутим, полиција је рекла да је „прерано“ да се процени шта је мотив тог злочина.

Због свирепог убиства, одбор Коморе је у четвртак одлучио да на недељу дана обустави све активности адвоката главног града Грчке.

 

 

Извор: Курир / Блиц / thenationalherald.com