Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! ДА ЛИ ТО ПОЧИЊЕ НУКЛЕАРНИ РАТ? САД евакуише своје грађане из Јужне Кореје

САД се спремају за евакуацију Американаца из Јужне Кореје. Нуклеарни рат између САД-а и ДНРК би могао почети у било ком тренутку, кажу врховне дипломате Северне Кореје.

Фото: Јутјуб

САД инсистирају на дипломатком решењу кризе, али америчке власти већ озбиљно разматрају могућност евакуације америчких држављана са Корејског полуострва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Државни секретар Рекс Тилерсон је рекао да је он врло одлучан у томе да настави дипломатске напоре “све док не падне прва бомба.“ Истовремено, Јужна Кореја и САД спроводе заједничке вежбе, у којима америчка војска симулира мере за евакуацију америчких грађана из тог региона у случају нужде.

Значи, Пентагон је већ забринут за Американце који живе у Јужној Кореји. Поред тога, САД траже брод који ће служити као болнички брод за америчке грађане.

Раније је пријављено да је јединица америчких специјалних снага распоређена на америчкој подморници Мичиген. Та група би могла покушати да продре у Северну Кореју и, ако је могуће, елиминише лидера те земље, Ким Џонг Уна.

Заузврат, званичници ДНРК су тврдили да је читав континентални део САД-а био у домету ватреног оружја војске Северне Кореје.

 

Извор: Wебтрибуне.рс