Издвајамо Србија

У ОВОЈ ЗЕМЉИ ДНЕВНИЦА ЈЕ 40 ЕВРА! Србима су отворена врата, а ОВО су услови за одлазак!

Ово су трикови да будете најбржи!

Када почне лето поједини становници Србије почињу да траже неки сезонски посао како би зарадили новац и мало допринели кућном буџету. Поред брања воћа недалеко од места у којем живе, многи често одлучују да се отисну на неко од приморје у окружењу како би радећи као кувари, конобари и собарице зарадили више. У последње време све више постаје популаран и посао брања маслина и то баш у Грчкој, где доста Срба проведи своје летње одморе.

foto: Pixabay.com
Фото: Pixabay.com
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Маслине се беру ручно са гајбицом око врата. То су оне које су намењене за продају, а не за прераду. Потребно је да радници буду пажљиви и да не дозволе да им маслине падну на земљу јер би могле да се оштете- прича Ана која је своја сазнања поделила на Фејсбуку.

Фото: Pixabay.com

Радна цена износи углавном око 2 евра или нешто више по гајбици, а радник дневно у просеку може да сакупи око 20 гајбица. То значи да дневница једног радника износи минимум 40 евра. За овај посао се углавном заинтересовани радници из Бугарске, али према коментарима би се рекло да би се и доста Срба опробало у овоме.

Фото: Pixabay.com

У овом периоду се зелене маслине, које ће у априлу бити спремне за продају. Нешто касније, после 20. октобра скупљају се зрелије маслине од којих се добија маслиново уље.

У Грчкој се закони стално мењају, али без обзира на то добијање радне и боравишне дозволе за сезонски посао у Грчкој за раднике који нису грађани ЕУ је скоро увек тешко. Они који најчешће траже Србе у сезони су најчешће власници туристичких агенција.

Фото: Pixabay.com

Процедура није лака и подлеже великом броју провера, треба се наравно наоружати и стрпљењем, али то је практично једини начин да имају легалног радника у Грчкој на неколико месеци.

Фото: Pixabay.com

Постоје и они други који траже раднике са нашег подручја које ангажују на три месеца, докле им то боравак у земљи ЕУ дозвољава.

Фото: Pixabay.com

 

Извор: Espreso.rs / Srbijadanas.com