Србија

У потрази за добрим послом, Срби све чешће иду у Румунију: Ово су услови које нуде, и занимања на цени

Румунски послодавци траже велики број различитих занимања од аутоелектричара, аутомеханичара, грађевинских, индустријских, као и велики број угоститељских радника.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Послодавци из Румуније све чешће посежу за радницима из Србије како би попунили упражњена радна места у занатској, угоститељској, машинској и грађевинској струци а просечна плата износи око 340 евра.

Румунско тржиште веома је жељно радне снаге, па незапослени у томе виде своју шансу, преноси РТВ.

ЗАВРШЕН САСТАНАК ВУЧИЋА И ХОЈТА ЈИА: Амерички дипломата отворено уценио Србију!

Румунски послодавци траже велики број различитих занимања од аутоелектричара, аутомеханичара, грађевинских, индустријских, као и велики број угоститељских радника.

– Месечно нам је потребно око сто радника, које примамо на одређено време, а предност имају познаваоци техничке струке – наводи Кармен Букатарију из једне од компанија из Румуније које су се представиле на Сајму запошљавања у Кикинди.

– Нама је за почетак потребно 30 радника, с тим што тај број запослених у будућности може само да се повећава – рекао је Дана Аврам из друге модне компаније из Румуније.

Велика предност за рад у било којој земљи Европске уније јесте познавање страних језика. Зато је неопходна што скорија интервенција надлежних.

– Оно што следи је курс учења румунског језика намењен за 60 незапослених особа које би требало да стекну предност приликом запошљавања у Румунији или румунским фирмама у Кикинди – рекао је Тибор Хорват, председник Регионалне привредне коморе Кикинда.

Један руски “МИГ” већ враћен у Русију на ремонт

Носилац пројекта сарадње Кикинде и Темишвара, вредног 170.000 евра, финансираног преко ИПА програма, је Регионална привредна комора Кикинда, у сарадњи са Комором жупаније Тимиш из Темишвара и Градском управом Кикинда, док је за организовање сајма била задужена филијала Националне службе за запошљавање.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Telegraf.rs