Србија

ФОРЕНЗИЧKИ СОФТВЕР РЕШАВА МИСТЕРИЈУ? Ово би могли да буду KЉУЧНИ ДОKАЗИ у истрази УБИСТВА ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ!

Фото: Јутјуб

Ненад Шипка из Центра за форензичка испитивања наводи да би софтвер који се користи у форензичкој 3Д реконструкцији могао да помогне у коначном решавању случаја Марјановић

Овим софтвером би могле да се ураде две ствари. Прво, временска анализа кретања на насипу према изјавама Зорана Марјановића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако бисмо потрврдили да ли се његови наводи поклапају са реалним временом и простором где се догађај одиграо. Друго, овај софтвер има могућност анализе капљица крви тако да се на основу морфолошког изгледа капљица крви установи из ког правца је та крв дошла – рекао је Шипка.

Он се осврнуо и на информацију да су на месту злочина фотографисани трагови крви.

– Средства информисања пустила су вест да су на насипу пронађени трагови крви и да постоје фотографије тих трагова крви. На основу тих фотографија ми бисмо могли да откријемо да ли ти трагови показују да је Јелена убијена на насипу или је убијена негде другде а онда накнадно донета на насип. Ја остајем при ставу да је њено тело донето на насип – нагласио је Шипка.

Ненад Шипка се осврнуо и на поједине изјаве Зорана Марјановића које су, како наводи, недоследне.
– Зоран Марјановић је изјавио да „су све претражили“ и да не постоји могућност да је тамо осим „ако није упала у неку рупу“. Велика је коинциденција да је Јелена пронађена баш у таквој „рупи“. Такође, индикативна је изјава Владимира Марјановића, Зорановог оца, о томе да је његов син Зоран видео „црни поло“ на месту злочина. Да би препознао марку возила, Зоран је морао да буде довољно близу да би видео само возило. Ако је био довољно близу да види возило, како није видео Јелену – рекао је Шипка.

Такође, јављају се нови сведоци чије информације могу помоћи у решавању злочина.

– Сведок који нам се јавио пре неколико дана и који ће све што је нама рекао поновити органима поступка изјавио је да је видео једног припадника породице Марјановић на месту на насипу где је касније Јелена пронађена. Знамо, преко Јелениних пријатеља, да се Јелена стално жалила да јој батерија на мобилном телефону јако кратко траје, евентуално два сата. У ноћи претраге, Јелену су звали више стотина пута. Немогуће је да се батерија није испразнила, како је Јеленин телефон био пун – навео је Шипка.

Адвокат Предраг Савић, који је пуномоћник Теодоре Kрсмановић, сестре од стрица убијене певачице објашњава зашто су поднете дисциплинске пријаве против заменика тужиоца Љубице Веселиновић који води истрагу у случају осумњиченог Зорана Марјановића.

– Одговоре нисмо добили а приметили смо сумњиве радње. Теодора је изгубила статус оштећене. Заменица тужиоца је саслушавала Теодору иако она никада није тврдила да зна нешто о случају нити да има било какве доказе. Привремено је одузето старатељство Зорану над Јаном, о њој се тренутно брине психолог из Центра за социјални рад, али је она на смештају Владимиру Марјановић због чега су упућене жалбе, наводи адвокат. Такође, прескочен је обдуцент, професор Слободана Савића, еминентни стручњак и дато је вештачење судском вештаку Станковићу. То су све чудне одлуке – закључује Савић.

 

Извор: Pink.rs