Издвајамо Србија

ХВАЛА РУСИЈИ И ВЛАДИМИРУ ПУТИНУ: Свих шест „МИГОВА 29“ стигло у Србију

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Последња два од укупно шест „мигова 29“ допремљена су из Русије на аеродром у Батајници, речено је Танјугу у Министарству одбране.

Први пар авиона стигао је у понедељак, јуче су стигла још два и са данашњим авионима комплетирана је испорука свих шест „мигова 29“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да ћемо имати озбиљну ескадрилу, убедљиво најснажнију у нашем региону.

„Поносан сам на то и уверен да ће наши техничари умети да раде и наши војници да лете на тим моћним машинама“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, и даље не постоји машина која је боља од „мига 29“.

„Да би људи знали, постоје неке техничке могућности такозване ‘пете генерације’, али ово је ‘четири плус генерација’ и ми смо проблем решили за наредних 20 година“, прецизирао је Вучић.

Он је најавио да ћемо и даље јачати нашу ескадрилу и да ће Србија имати још више авиона, али, каже, не жели даље да обећава, приметивши да је за кратко време у Србију стигло много више авиона него у претходних 40 година.

Министар одбране Александар Вулин најавио је, пре пар дана, да ће „мигови“ бити представљени на аеродрому Батајница 20. октобра, на Дан ослобођења Београда.

 

Извор: Танјуг