Издвајамо Регион

ХРВАТУ СТИГЛА КАЗНА ЗА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ: Занемео кад је видео на ком је језику написана

Загреб — Један Хрват био је прилично збуњен када је казну за непрописно паркирање добио на српском језику, а то чак није била ни једина нелогичност.

Осјечка компанија Електромодул Осијек је једном житељу Ливна на кућну адресу послала казну због неплаћеног паркинга у Осијеку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И у томе не би било ништа чудно, да та казна није била на српском језику, а дуг је морао да се уплати компанији Еуро Паркинг Цоллецтион (ЕПЦ) преко банке СЕБ Германy.

“Ништа ми није било јасно и мислио сам да је реч о лажном рачуну, иако ми је износ с каматама за који ме се терети био прихватљив. Наиме, осим што је требало да платим некој иностраној банци, све је на обавештењу на којем стоји логотип осјечког Електромодула било исписано на српском језику”, рекао је Р.К.

Додао је да је знао да није платио паркирање у Осијеку, али због језика којим је била написана казна сумњао је да је реч о превари.

Али, није је било. Директорка Електромодула Ана Коцељ објаснила је да је та компанија закључила уговор с компанијом ЕПЦ, чије је седиште заиста у Лондону, а за осјечку компанију сазнаје власнике возила у другим државама и шаље обавештења о дуговању.

“Није никаква превара, али знамо да је текст који је послат корисницима у БиХ на екавици. Сад је прилагођен хрватском језику, а пре је превод ишао адвокату и то грешком на српском језику, што је сада исправљено”, казала је Коцељ.

 

Извор: Глас Славоније

БОНУС ВИДЕО

Смех до суза