Србија

ШЕШЕЉ О МИЛОШЕВИЋЕВОЈ ПОБЕДИ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: Слобу су УБИЛИ када су схватили да не могу да га осуде

Лидер СРС Војислав Шешељ у изјави за портал СрбијаДанас.цом изразио је своје задовољство због исправљање неправде учињене бившем председнику СР Југославије Слободану Милошевићу.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После пресуде Радовану Караџићу подигла се велика прашина због неколико пасуса у пресуди у којој је “наводно“ хашки трибунал постхумно ослободио Слобана Милошевића све одговорности.

МЕРКЕЛОВА У ШОКУ: Баварска жели отцепљење од Немачке

– То је још само један показатељ да је Милошевић победио хашки трибунал. Не знам да ли се сећате мог сведочења у његовом процесу? То је било занимљиво као и моја суђења, тада смо заједно разбили оптужницу против њега и Хаг као и у мом случају није могао ништа да учини поводом његове пресуде – каже Шешељ за портал СрбијаДанас.цом.

По његовом мишљењу Хаг је ипак нашао начин да казни бившег председника СР Југославије.

– Њега су у најмању руку убили када су схватили да не могу да га осуде. Убили су га ускраживањем редовне лекарске помоћи, а било је у том случају још доста контраверзи.

ГУЈОН НАСТАВЉА ДА ОДУШЕВЉАВА ДЕЦУ СА КИМ: Имали су само једну жељу, а Француз им је и то остварио

Подсетимо, Хашки трибунал постхумно је ослободио Милошевића свих оптужби за ратне злочине почињене током рата у Босни, тврди амерички новинар Нил Кларк. Он у свом блогу објављеном на сајту РТ открива да је трибунал покушао да прикрије ослобађање Милошевића јер се та одлука спомиње само у једној реченици пресуде бившем председнику РС Радовану Караџићу.

 

Извор: Srbija Danas