Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ У УЛОЗИ ДЕТЕКТИВА: Марјановићи ће у притвору сигурно пући – ТРЕБА ИХ СВЕ ПОХАПСИТИ И ИСПИТИВАТИ ДАН-НОЋ!

Јеленин муж, свекар, свекрва и девер не могу још дуго да издрже у лажи! Ако се сви нађу иза решетака, почеће да се преиспитују и неко ће попустити! Знам ја како је у затвору, јако је тешко то издржати, каже лидер СРС Војислав Шешељ

Лидер радикала Војислав Шешељ каже да је потпуно уверен да је цела породица Зорана Марјановића умешана у убиство његове супруге Јелене Марјановић у Борчи 2. априла прошле године. Он тражи од надлежних да све Марјановиће хитно ухапсе и притворе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сумњиви
Већ сам раније рекао, и даље сам убеђен да Зоран није убица. Он није ментални склоп убице. Много су сумњивији други Марјановићи
Војислав Шешељ

– Треба их све комплетно ухапсити! Тај језиви злочин изазива велико узнемирење јавности у Србији и истрагу треба максимално убрзати. Марјановиће треба притворити, јер постоји сасвим довољно доказа и индиција да су сви одреда умешани у убиство! Онда их треба држати одвојено у притвору и појединачно испитивати све док неко не пропева… – предлаже Шешељ у разговору за Информер.

Мртву је пресвлачио

Шешељ, који је већ деценијама познат по одличним изворима у свим безбедносним структурама у Србији, отворено је у више наврата говорио да су Зорану највероватније у злочину помагали његови родитељи и брат.

– Већ сам раније рекао, и даље сам убеђен да Зоран није убица. Он није ментални склоп убице. Није он то могао на тај начин да уради. Много су ми сумњивији остали чланови породице Марјановић… Према мојим информацијама, полиција је утврдила Зоранов масивни ДНК траг на доњем вешу убијене супруге. Претпоставља се због тога да је он супругу пресвлачио после убиства. Он је, дакле, највероватније помагао у уклањању трагова после злочина, али није директни убица. Убеђен сам у то, а на такав сценарио указују и трагови блата нађени на Зорановим панталонама. Он ју је, по свему судећи, одвукао до тог насипа где је бачена, али чисто сумњам да је он непосредни убица… – наводи Шешељ.

Изучавао сам судску психијатрију Шешељ је недавно за Информер рекао и да је на основу деценијског искуства у свакодневном раду са људима способан да са великом сигурношћу препозна човека способног за хладнокрвно убиство.

– Још као студент темељно сам изучавао судску медицину и судску психијатрију са психопатологијом и мислим да имам то знање и ту моћ да проценим ко јесте, а ко није у стању да хладнокрвно убије. Моје мишљење је да је Зоран само помагач у овом убиству, саучесник, на шта указују и пронађени трагови – наводи Шешељ, који је детаљно изнео своју теорију злочина.

Лидер радикала подсећа на стару изреку која каже да је могуће неко време лагати неке људе, али је немогуће све време лагати све људе.

– Јеленин муж, свекар, свекрва и девер већ годину и по дана живе у страшној лажи. И ту лаж продају целој Србији. То је, знате, јако, јако тешко издржати и само је питање времена када ће неко од њих пући. Зато ја и предлажем да се сви они што пре приведу и ставе на даноноћно испитивање. У затворским условима, суочени са искусним полицијским инспекторима они ће, убеђен сам, врло брзо пући и све признати… – објашњава Шешељ.

Не могу да издрже

Наш саговорник каже да сам одлично зна како је то бити у затвору.
– Крив човек, онај који на души носи језиво убиство невине жене и мајке малог детета, не може дуго да издржи кад се суочи сам са собом. Сада када су напољу, када су код куће, они једни другом држе страну, а Зоран рачуна на подршку породице која је још на слободи. Ако би сви били у затвору, ствари би се драстично промениле… Знам ја ваљда најбоље како је у затвору, јако је тешко то издржати. Затвор може да издржи само поштен и невин човек. Кривац увек пукне, пре или касније. А они су, по свему судећи, кривци! – категоричан је председник СРС.

Радовановић: Не треба их хапсити без доказа
Криминолог Добривоје Радовановић мишљења је да полиција без конкретних доказа никако не би смела да хапси чланове породице Марјановић.

– У том случају могли би да похапсе и пола комшилука и да дођу до неких трачева. То не води ничему. Подсетићу да је полиција на почетку истраге сумњичила и мајку, оца и брата да су умешани у убиство, па полако одустајала од свих. Верујем да имају доказе против ухапшеног Зорана, али је велико питање да ли ће тужилац добити борбу на суду против одличне адвокатске екипе која га заступа… – објашњава Радовановић.

Он истиче да се већ сада зна да ће Зоранови адвокати на „ситна цревца“ кидати доказе које полиција има у овом случају.

– Они ће бранити тезу да ниједан убица не оставља очишћену одећу и обућу након злочина и покушаће да дискриминишу судске вештаке. Ми још немамо оптужницу и питање је када ће и да ли ће је уопште бити. Ако полиција заиста има доказе због којих су ухапсили Зорана, за овај случај има наде, али можда се то догодило само због притиска јавности. Онда је питање шта ће се догодити на крају на суду… – напомиње он.

 

 

Извор: Информер.рс