Издвајамо Србија

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ВЕСЛИЈА КЛАРКА: Срби, сами сте криви за НАТО бомбардовање!

Ако нећете нове сукобе и проблеме, угледајте се на Црну Гору, водите политику као они, поручио амерички генерал који је 1999. убијао нашу децу

Прање савести и мењање историје
Кларк безуспешно покушава да опере своју прљаву савест и измени историју
Александар Вулин, министар одбране

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички генерал Весли Кларк, који је 1999. године био на челу злочиначког НАТО пакта током криминалне агресије на Србију, оптужио је, веровали или не, Србе да су сами криви за бомбардовање у коме је убијено више од 2.000 људи, а нашој земљи нанета штета која се мери десетинама милијарди евра!

Осим што је покушао да сву одговорност за рат пребаци на Београд, Кларк је индиректно запретио новим притисцима на Србију, дословце рекавши: Надам се да ће се Србија угледати на Црну Гору, видети добар пример и следити њен пут кад је реч о НАТО интеграцијама.

Према Кларковим речима, људи у Србији требало би сами себи да признају да их је њихова власт довела до ‘екстремног стања према НАТО пакту’!?!

СРЕТО МАЛИНОВИЋ
ГЕНЕРАЛ

Кларк је последњи који може било коме да држи слово о кривици и праву грађана на избор, какав год он био. Предлажем му да иде у цркву. Тамо нека тражи опрост.

– Када сам први пут дошао у бившу Југославију деведесетих, видео сам људе у свакој од њених република, сви су били слични и говорили су истим језиком. И Албанци су говорили српскохрватски. Ипак, за сврхе политике све фаул линије су се обновиле и људи су се поделили, а сав бес је изашао напоље, након чега је дошло до ужасног конфликта – рекао је Кларк у интервјуу за подгоричке ‘Дневне новине’, додајући да су Американци 1999. године војну силу искористили као „последње средство“! Генерал је затим отворено најавио и нове притиске НАТО на нашу државу:

– Надам се да ће се Србија угледати на Црну Гору, видети добар пример и следити њен пут кад је реч о НАТО интеграцијама. Увек постоји неко ко тражи луку у којој ће покушати да поремети економски развој и стабилност у региону, али суштина јесте у миру и у томе да људи верују у снажну будућност. Ако неће нове сукобе и проблеме, Србија треба да се угледа на Црну Гору и да води такву политику… – нагласио је Кларк.

Коментаришући ове Кларкове речи, министар одбране Александар Вулин каже да му све ово звучи као кад силоватељ објашњава да је жртва сама то тражила.

ОРХАН ДРАГАШ
АНАЛИТИЧАР

Весли Кларк ће још да нас убеди да смо сами себе бомбардовали! Од њега се ништа друго и није очекивало, ако знамо да му је једини мотив био лични бизнис који је успоставио на Косову.

– Србија није радила ништа што не ради земља која се бори против тероризма и сецесије. У то време ОВК је на списку Стејт департмента била означена као терористичка група. Тек непосредно пред бомбардовање ОВК је скинута са тог списка… Кларк сада безуспешно покушава да опере своју савест и измени званичну историју. Александар Вучић је био први премијер који је после 2000. године гласно и јасно рекао да је над Србијом почињен злочин. Пошто нису навикли на истину, Запад се љути и кад кажемо да нисмо одговорни за бомбардовање и да немамо разлог за стид – наглашава министар Вулин.

Бивши потпуковник КОС Љубан Каран сматра да ово доказује да је НАТО агресија била агресија против целог народа, а не против једног лидера.

– Говорили су да је циљ рушење Милошевића. Међутим, онда су нам затровали животну средину и природне ресурсе осиромашеним уранијумом. Баш као што је обећала Медлин Олбрајт, ударили су нам на генетику. То значи да није у питању бивши злочин, већ злочин који траје. Не треба зато сада чекати извињење, јер америчка пракса је да жртве прогласе кривцима, а џелате хуманитарцима. Ова Кларкова изјава је опасна пре свега зато што алудира на то да ако Срби не изаберу лидере по вољи Запада, нешто слично може да им се понови… – упозорава Каран.

Весли Кларк данас, иначе, ради као представник компаније „Енвидити“, која је затражила дозволе од лажне државе Косово за улагање у области енергетских минерала у српској покрајини.

– На Косову је учињен почетни посао у погледу инвестиција у области ресурса угља, али још нема одлуке институција. У сваком случају, влада мора имати заједнички став. Требало би створити консензус, понудити прилике – рекао је Кларк за црногорске медије.

 

 

Извор: М. Добромировић / Информер.рс