Србија

ШОКАНТНО! Јанковић: Власт спрема велику изборну крађу! У две општине уписано 15.000 бирача више!

Покрет слободних грађана добио званичне податке из општина Звездара и Врачар који показују да је у протекла четири месеца уписано укупно 15.000 бирача више. Небојша Стефановић тврди да то није тачно

Лидер ПСГ Саша Јанковић тврди да се у претходна четири месеца у поједине београдске општине доселио велики број бирача, што, како је упозорио, указује на покушај изборне крађе! На ове наводе експресно је реаговао министар полиције Небојша Стефановић, који је на ванредној конференцији за новинаре рекао да Јанковић обмањује јавност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

НАТО СЕЈАО ОТРОВЕ ПО СРБИЈИ! Ево којих пет градова су најзагађенији…

– Имамо статистичке податке који указују да су општине Врачар и Звездара промениле структуру становништва. На Врачару је то готово 10 одсто бирача. То је масовна крађа – нагласио је Јанковић, који је новинарима поделио дописе из ове две општине који показују овај тренд.

ПСГ је, позивајући се на Закон о приступу информацијама од јавног значаја, из општине Врачар добио податак да је на дан 18. септембра 2017. на њеном подручју укупно уписан 68.631 бирач. Да је реч о бирачком списку који је увећан за више хиљада бирача, показују подаци с претходних избора, па је Јанковић указао на чињеницу да је 2. априла 2017, када се гласало за председника, било уписано 63.656 бирача. Слични подаци су и из бирачког списка приликом гласања 24. априла и 4. маја 2016, када је био уписан 63.701 бирач.

Ова неправилност уочена је и на општини Звездара, где је, према подацима које је ПСГ добио из ове општине, бирачки списак увећан за најмање 10.000 бирача. Документ који је ПСГ добио показује да је укупан број уписаних бирача на дан 29. септембра ове године био 163.842 бирача, а на прошлогодишњем гласању тај број је био 153.679, односно 149.813 бирача.

– Дубоко смо уверени да није случајно што се уочи београдских избора на Врачар доселило 10 одсто више бирача – поручио је Јанковић.

Повереник ПСГ за Београд Божо Прелевић каже да се пре избора прекраја изборна воља грађана:

– То показује да се доводе људи из унутрашњости и партијски послушници који треба да гласају, јер власт није успела овим закрченим градом да убеди грађане. Немамо егзактне податке да докажемо, али ће бити занимљиво пратити да ли ће ови људи остати на овим општинама.

Свега сат касније Стефановић је узвратио да су сви ови наводи „неуких људи“ злонамерни.
– Имали смо релативно кратко време, али анализирали смо општину Врачар – уписаних бирача априла 2017. на председничким изборима 63.656, а на данашњи дан 63.310, дакле, око 330 људи мање. И онда чујете информацију људи који су очигледно неуки, осим што су злонамерни, да је уписано 5.000 људи више од априла. Знате ли ви шта је 5.000 људи више?! Па нама би Служба за управне послове полицијске станице Врачар морала да ради у четири смене да би то могла да постигне – казао је он.

ОПЕРАЦИЈА МИГОВИ! Иза кулиса испоруке моћних авиона – НАТО ДОЗВОЛИО ПРЕЛЕТ ТЕК КАД СУ РУСИ ЗАПРЕТИЛИ!

Упитан како је то могуће, пошто су из ПСГ навели да су добили званичне податке из општине Врачар, он је одговорио да су му из те општине рекли да то није тачно:
– Стигао сам да разговарам с људима из општине Врачар. Немам званичан допис јер нисам могао за сат времена то све да организујем. Скупштина Врачара ми је дала ове податке, они тврде да ни говора нема о већој пријави броја људи. Они ником нису давали званичну информацију, дакле, ником.

Министар је потом демантовао и наводе о масовном приливу бирача на Звездару.
– Нисам никог добио из општине Звездаре, али сам узео податке из полицијске управе о броју пријављених пребивалишта – објаснио је он и навео да се из унутрашњости у протекла четири месеца на Звездари пријавило 2.277 људи.
– Ово демантује њихове податке и говори да са истином нема никакве везе. Број бирача у бирачким списковима у протеклих пет година се занемарљиво мењао да то није вредно помена. Ми не можемо људе да спречимо да се доселе у Београд – рекао је он.

Скуп за фер изборе
ГРАЂАНИ ДА СЕ ОКУПЕ 6. ОКТОБРА

Јанковић је позвао грађане да се окупе у петак, 6. октобра, у 18 сати на Тргу републике у Београду и изврше јавни притисак за стварање услова за одржавање фер избора.
– Тема скупа је право грађана на фер, поштене и слободне изборе, а сви су добродошли – и грађани, и политичке странке, и удружења, и синдикати – рекао је Јанковић и објаснио да због овако дефинисане теме на скупу неће говорити ни он нити било који други лидер странке.

Јанковић о градском менаџеру
ВЕСИЋ ЋЕ МОРАТИ ДА ОДГОВАРА

Упитан да прокоментарише изјаву градског менаџера Горана Весића да људи долазе у Београд због бољих услова и да овим тврдњама припрема алиби за губитак избора, лидер ПСГ је рекао да ће Весић морати нешто да објашњава.
– Не пада ми на памет да објашњавам било шта Весићу. Он је тај који ће морати да објашњава и одговара за оно што се дешава у Београду и грађанима Београда – рекао је Јанковић.

 

Извор: Kurir.rs