Србија

ШОЈГУ ИМА САМО ЈЕДНУ ЖЕЉУ: Ево кога и шта жели да види кад дође у Београд

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

БЕОГРАД – Министар одбране Русије Сергеј Шојгу посетиће Београд поводом обележавања годишњице ослобођења престонице у Другом светском рату 20. октобра.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он ће се током свог боравка у Србији срести с председником Александром Вучићем, посетиће Храм Светог Саве, где ће разговарати с патријархом Иринејом, а присуствоваће и војној манифестацији „Слобода 2017“ на аеродрому у Батајници, пишу Вечерње новости.

ПРОЦУРЕЛИ ТАЈНИ ДОКУМЕНТИ: Анђелина Жоли мрзи Србе а ОВО СУ ДОКАЗИ

Према информацијама листа, предвиђено је да високи гост из Москве обиђе и Гробље ослободилаца Београда, где ће положити венце и одати почаст настрадалим црвеноармејцима и борцима Народно-ослободилачке борбе.

Шојгу ће у Батајници присуствовати и првом представљању шест руских „мигова“ којима је допуњена српска ваздухопловна флота, као и савремене опреме војника по концепту „1.500“, а заједно са својим домаћинима и многобројном публиком уживаће у наступу чувене руске акро-групе „Стрижи“, која је у уторак допутовала у Београд.

Поред протоколарног, ова посета имаће и велики политички значај, јер ће Шојгу с Вучићем разговарати, између осталог, и о продубљивању војне и економске сарадње са Руском Федерацијом. На дневном реду ће свакако бити и преговори о наставку испоруке руског наоружања Србији, што обухвата већ договорену набавку 30 тенкова Т72 и 30 оклопних возила.

ГРЧКА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ НИКАД СКУПЉА: Уводе боравишне таксе за туристе, ово су цене

– Сама посета руског министра одбране има огромну тежину – каже, за Новости, политички аналитичар Драгомир Анђелковић. „Шојгу је конкретан човек и спектар тема неће бити широк, али оно о чему се договори биће сигурно реализовано“, каже аналитичар.

Чепурин је у уторак са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем разговарао о припремама за обележавање 180 година од успостављања дипломатских односа Србије и Русије. Тим поводом у Београд ће, у фебруару следеће године доћи и руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

 

Извор: Kurir.rs / Večernje novosti