Србија

ШУТАНОВАЦ И ЈАНКОВИЋ ГОРИ ОД ТАЧИЈА! Српска брука и срамота, СМЕТА ИМ НАШ ХЕРОЈ!

Драган Шутановац и Саша Јанковић испљували генерала Владимира Лазаревића, који је 1999. јуначки предводио Приштински корпус у борби против НАТО. Они траже да се Лазаревићу забрани да предаје на Војној академији јер је „ратни злочинац“!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пропали досовски председнички кандидат Саша Јанковић и лидер ДС Драган Шутановац захтевају да се пензионисаном генералу, легендарном команданту Приштинског корпуса Владимиру Лазаревићу забрани да предаје на Војној академији у Београду!

ОТИМАЧИНА ЗА МУЖА УБИЈЕНЕ ПЕВАЧИЦЕ: Жене одлепиле за Зораном, прогањају га и нуде брак и…

На питање НАТО лобисткиње Јелене Милић на Твитеру шта мисле о томе што је Лазаревић у четвртак одржао предавање питомцима и официрима, Јанковић и Шутановац су оценили да је недопустиво да „ратни злочинац постане предавач“!?!

Баш их заболело

Лидери ДС и ПСГ заборавили су само да помену да је генерала Лазаревића ратним злочинцем, и то без икаквих доказа, прогласио исти онај Хашки трибунал који је правоснажно сваке одговорности ослободио Анту Готовину, Насера Орића и Рамуша Харадинаја!

Да трагедија буде већа, Јанковић и Шутановац су оштрији у критици српског генерала чак и од председника лажне државе Косово и некадашњег вође терористичке ОВК Хашима Тачија. Тачи је дан раније, коментаришући ову тему, оценио да би „ЕУ требало да буде забринута“, али није директно жигосао Лазаревића као злочинца!
Зато је Шутановац на Твитеру објавио изјаву дату „Инсајдеру“ у којој је дословце рекао:

„Потпуно је непримерено да младим људима предају осуђени за ратне злочине. Имајући у виду да се на Војној академији кадеткиње и кадети не обучавају само за војни позив, већ и да тамо усвајају вредносне системе, неодговорно је да им се у својству предавача и креатора мишљења обраћају они који су осуђени за ратне злочине“, навео је Шутановац. На другој страни, Јанковић је кратко поручио да тако нешто „када он преузме одговорност за државу, неће бити могуће“ и пренео сегмент свог извештаја из 2015, када су поједини министри уприличили свечани дочек генералу Лазаревићу по његовом повратку из Хага:

“ Део представника власти обесмишљава у потпуности рад суда. После одслужене десетогодишње затворске казне због ратних злочина, бившег високог официра дочекао је уз почасти државни и војни врх, а министар правде изразио је на дочеку очекивање да ће његови поступци бити узор будућим генерацијама“, навео је тада Јанковић, који очигледно и дан-данас стоји иза тих својих речи.

Шутановац и Јанковић јуче нису одговарали на питања Информера. На другој страни, пензионисани официр ЈНА Веселин Шљиванчанин каже да је срамота то што се ради нашем чувеном генералу.

Плаћеници измишљају

– Лазаревића знам као искључиво честитог официра и правог и доброг човека и Србина! Не верујем да је икада починио нешто што није у складу са заклетвом коју је положио. Он је, као и сви честити официри, морао да се супротстави агресији и само је бранио своју земљу, а то што су га уопште осудили велика је неправда. Лазаревић је данас слободан човек и као грађанин има право ваљда да ради! Над нама је извршена и наметнута нам агресија, ми смо бранили свој народ на свом огњишту. Највише ме боли што се и у нашем друштву нађу неки страни плаћеници па измишљају, лажу о нама и представљају нас као криминалце – подвлачи Шљиванчанин.

Лазаревић, наравно, засметао и Хојту Јиу

Баш као и Шутановцу и Јанковићу, Лазаревићев статус предавача на Војној академији засметао је и америчком специјалцу за Балкан Брајану Хојту Јиу:

– То је суверена одлука какву влада има право да донесе, али је важно да покаже партнерима, посебно у Европи, да дели исте вредности, да сматра да ратни злочини морају бити кажњени, да њихови починиоци не могу имати било какву улогу у подучавању војске о рату или одбрани – рекао је Ји пре два дана.

 

Извор: Informer.rs