Занимљивости Издвајамо

ЈЕЗИВА ПРИЧА О ЦРНОЈ МАГИЈИ: Гробар улетео на свадбу и молио домаћина да баци торту, кад је чуо разлог…

Након година конобарисања у познатој кафани, Милан је мислио да је све видео. А онда је још једна обична свадба променила све. Гробар који копа раке стигао је на весеље и преклињао домаћина да одмах баце једну торту!

Фото: Јутјуб

– Гости су ушли у салу и сели, а за њима су дошли и млада и младожења. Пришао ми је колега и рекао да неки гробар испред ресторана тражи домаћина весеља. Нисам хтео да оптерећујем младенце, па сам се упутио ка младожењином оцу. Рекао сам му шта је у питању, а човек само збуњено подиже обрве. Кренуо сам са њим ка вратима, инстиктивно, ако му затребам – сведочи конобар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Испред кафане је стајао ситан човек у старој одећи, ни налик госту свадбе. Према речима конобара, очи су му биле исколачене, стезао је својом једном шаком ону другу. Извинио се неколико пута домаћину и након што је младожењин отац показао нестрпљивост, мршави гробар је почео да објашњава. Најпре је рекао да он копа раке, тако је и видео шта је видео.

– Пратио сам једну жену довде, лепу и дотерану. Ушла је носећи торту на ваше весеље. Не бих Вас узнемиравао да је пре тога нисам видео на једном гробу, са том истом тортом – тихо почиње гробар док се зенице младожењиног оца шире.

Конобар Милан, који је био сведок догађаја каже да је гробар почео да “гута кнедле”, а руке су му дрхтале.

– Та жена дошла је на гробље дотерана и са тортом у рукама. Одмах ми је привукла пажњу. Оде до једног гроба и спусти торту на њега, онда је нешто мумлала, па три пута пребацила земљу са гроба преко торте. Мислио сам да тугује за неким коме је данас рођендан, па му је на гроб донела торту. Али, она колач не остави тамо, него опет узе у руке и крену ван гробља. Тада сам знао шта је. У колима је чекао мушкарац. Сео сам у свој ауто и кренуо за њима, тако сам и стигао довде – сведочио је гробар младожењином оцу.
Милан, конобар који је цео разговор слушао каже да је домаћин био “сив у лицу”, а сироти гробар је већ дрхтао.

– Домаћине, опрости, али та жена ти је обајала на гробу торту за весеље и донела ти је. Обојица знамо шта је то. Она хоће кућу да ти затвори, избацуј то ван – рекао је гробар нагло се прибравши.

Прибрао се и домаћин, а гробар је поче да описује како изгледа жена која је донела торту. После неколико речи, домаћин се ухвати за главу, страшно опсова и рече – то су нам кума и кум.

Конобар који је присуствовао сцени каже само да је младожењин отац утрчао у салу, зграбио за руку куму, позвао кума и избацио их напоље наглавачке. Конобара Милана замолио је да нађе торту и баци је у WЦ шољу.

Када је дошао к’ себи истрчао је напоље да нађе оног гробара и позове га на славље. Али, гробар је већ отишао.

 

 

Извор: Курир.рс