Свет

ЏАБЕ СУ ДОБИЛИ БАТИНЕ! Европска комисија: РЕФЕРЕНДУМ У КАТАЛОНИЈИ НЕЛЕГАЛАН!

Европска комисија саопштила је да референдум о независности Каталоније није легалан

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Каталонска влада саопштила је раније да је 90,9 одсто грађана изашлих на референдум о независности заокружило опцију „да“.
Претходно је премијер Карлес Пуџдемон прогласио победу опције за независност. Истакао је да је направљен пут за једногласно проглашење независности.

СИРИЈА КЉУЧА! РУСИ ЗА 10 ДАНА УБИЛИ 2.359 ТЕРОРИСТА, АМЕРИ ПРАВЕ КУРДИМА ДРЖАВУ: Ко ће пре у Раку?!

Регионалне власти су саопштиле и да је на 7.87 одсто, односно 176,565 листића био означен одговор „не“, за останак под влашћу Мадрида.

Каталонија има 5.340.000 становника са бирачким правом, што значи да је на референдум изашла мањина – 42.3 одсто. 2.020.144 је гласало „за“.

Наведено је и да су то резултати на основу прикупљених гласова које шпанска полиција није успела да заплени. Портпарол каталонске владе Ђорди Туруљ рекао је да је акција шпанске полиције спречила око 777.000 становника Каталоније да искористе своје право.

Током дана су се у Каталонији догодили велики нереди, повређено је више од 800 особа у сукобима присталица независности и полиције која је под контролом Мадрида.

БРИТАНЦИ У ПАНИЦИ! ПУТИН ЈЕДНОМ БОМБОМ МОЖЕ ДА ИЗБАЦИ ИЗ СТРОЈА ЦЕЛУ АРМИЈУ: Електромагнетно оружје сеје страх!

Премијер Шпаније Маријано Рахој се обратио јавности и истакао да „никакав референдум није одржан“ и подсетио да је Уставни суд Шпаније прогласио изјашњавање грађана Каталоније неуставним.

 

Извор: B92.net / Informer.rs