Србија

100 ДАНА ВЛАДЕ! БРНАБИЋ У КРУШЕВЦУ: Пензије веће за 5%, а плате за 10% од 1. јануара!

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Председница Владе Србије Ана Брнабић на конференцији за медије у Крушевцу предаставила је резултате првих 100 дана рада владе. Конференцији су присуствовалиу и министри владе на чијем је челу. Председница Владе Србије поручила је да ће њена влада наставити да ради напорно и у партнерству са председником Србије Александром Вучићем и истакла да је то партнерство „посебна снага“ коју Србија има

У првих сто дана рада Влада Србије доказала је да може да настави да се храбно креће правцем који је трасирала претходна влада, рекла је данас премијерка Ана Брнабић и најавила повећање песнзија од 5% и плата у јавном сектору.

Пензионери ће од 1. јануара 2018. добити пет одсто веће пензије, а наредног месеца примиће једнократну помоћ од 5.000 динара

Премијерка Ана Брнабић најавила је данас и да ће за 10 одсто бити повећане плате просветним, здравственим и социјалним рандицима, војсци, полицији, безбедносним службама, као и запосленима у судовума, тужилаштвима, заводима за изврсење кривичних санкција, у установама културе и пореској управи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Запосленима у администрацији, стручним служама министарства, у Скупштини, следи повећање од пет одсто, додала је она.

– Ово смо пажљиво одмеравали да дамо позитиван сигнал запосленима у државној администрацији, а да се не враћамо на време кад је уствари најбољи посао био у администрацији, јер онда привреда не може да напредује – рекла је Брнабић.

Обећала сам модернизацију, дигитализацију, улагање у образовање, подсетила је Брнабић подносећи извештај о првих сто дана Владе Србије.

– Одлучили смо да извештај поднесемо у Крушевцу јер је овде управо потписан уговор с чехословачком компанијом која је преузела 14. октобар, што је доказ да влада завршва послове и на најбољи начин решава проблеме и обезбеђује посао тако да се услови за живот равномерно побољшавају у свим деловима земље – поручила је премијерка.

То је, како је истакла, порука коју влада жели да пошаље свим грађанима и грађанкама.

Она је додала да је настављена фискална кололидација, да је јавни дуг крајем септембра био 65,4 одсто БДП-а, да је мањи 7,6 одсто ју односу на крај 2016, те да је суфицит 66,5 милијарди.

Поменула је и да Социјално-економски савет подигао минималац што ће осетити 350000 радника, да је окончана седма ревизија аранжмана са ММФ, те да је успешно спречена кандидатура Косова у унеско и Интерпиол.

– Нагласила сам да ћемо то што сада радимо на плану дигитализације одредити место Србије у свету у деценијама које долазе, због чега смо формирали Канцеларију за е-услуге, како бисмо ту врсту услуига што вуише унапредили – рекла је Брнабић.

САРАДЊА С ПРЕДСЕДНИКОМ

– Партнерство између владе и председника Србије је снага свих нас – рекла је премијерка у обраћању на свечаности преузимања крушевачке фабрике „14. октобра“ од стране словачке МСМ групе, која, као и компаније Татра и Авиа, послује у оквиру „Чехословак групе“.рекла је премијерка у обраћању на свечаности преузимања крушевачке фабрике „14. октобра“ од стране словачке МСМ групе, која, као и компаније Татра и Авиа, послује у оквиру „Чехословак групе“.

Брнабић је рекла да је приметила да грађани носе слике председника Србије, с правом, каже, јер је он најзаслужнији за то што ће „14. октобар“ поново да ради.

– Хоћу посебне поздраве да вам пренесем од председника Вучића. Видим пуно његових слика данас овде, и у праву сте. Верујте ми, без икаквог улагивања, он јесте човек који је највише дао за овај пројекат – казала је премијерка и додала да је Вучић испратио сваки састанак у вези са преузимањем 14. октобра у последње две године.

Како је рекла, поносна је што је председница владе Србије,,најлепше земље, а и овим примером показано је да заједно може да се иде напред и постижу успеси.

– Идемо напред и постижемо успехе и тамо где су многи пре нас одустали да пробају да решавају проблме, јер су мислили да су нерешиви – рекла је Брнабић.

Додала је да је поновно покретање „14. октобра “ показатељ напорног рада и упорности.

Брнабић је рекла да ће и она и влада наставити да долазе у Крушевац, да ће бити изграђене и пуштене у погон нове фабрике и отварана нова радна места, не само овде, него широм Србије и да се нада да ће извештајем о раду првих 100 дана владе, који ће данас представити, грађани бити задовољни.

Извор: Tanjug