Србија

Албанка је малом Слободану (12) секла уши, парала стомак, па му пуцала у главу: И постоји шанса да је ослободе!

Са својих дугогодишњих адреса, у само месец дана, нестала је половина од око 30 најављених сведока тужилаштва

 

Албанка Елфета Весели, жена монструм, против које је подигнута оптужница за свирепо убиство дечака Слободана Стојановића (12), у селу Каменица код Зворника, 1992. године, по свему судећи проћи ће без казне за свирепи злочин.

Као и у случају Насера Орића, и овде напрасно нестају сведоци који су видели као ова звер несрећном дечаку сече уши, ножем пара трбух и на крају пуца у главу.

Са својих дугогодишњих адреса, у само месец дана, нестала је половина од око 30 најављених сведока тужилаштва.

Десетак очевидаца је искључило телефоне и променило број, а неколико њих што су се појавили на суђењу напрасно су заборавили све кључне детаље злочина.

Суд у БиХ наставља са својом праксом да награђује најсвирепије ратне злочинце и очигледно је да се ради о намонтираном процесу.

Адвокат Тома Фила оцењује да суд у Сарајеву награђује убиства Срба.

– Кад год имате злочинца који се не брани из притвора, дешава се ово. Нестају сведоци, лажу и мењају исказе. И у случају против Харадинаја очевици су напрасно умирали. Убити српско дете очигледно ништа не значи, за то нема казне. Судећи по овоме што се дешава, то је једна лепа ствар – рекао је Тома Фила.

У рану зору 4. јуна породица Стојановић бежи код кумова у заселак Џенарике. Мали Слободан схвата да је заборавио свог пса Лесија. Док су сви спавали искрао се и вратио по Лесија.

Преплашеног Слободана хвата Албанка, скида га, мучи и зверски убија. Тело мртвог дечака завршило је у јами са још пет Срба. Његов леш је пронађен 16. јуна 1993. године.

 

Извор: Telegraf.rs/Informer.rs

Loading...
loading...
Loading...