Издвајамо Србија

АМБАСАДА НИГЕРИЈЕ ПОТВРДИЛА: Нигерија никада није признала независност Косова!

Нигерија никада није признала незвисност Косова и остаје при том ставу да не признаје његову независност, изјавио је данас Тањугу отправник послова у амбасади Нигерије у Београду Чиџиоке Макхарди Ани (Цхијиоке Мћардy Ани) 

– Нигерија није променила своју позицију – када је у питању призање независности Косова, рекао је он прецизирајући да то значи да та држава “не признаје независност Косова”.

Приштински лист “Коха диторе” раније данас је објавио да је косовско министарство спољних послова објавило “ажуриран” списак земаља које су признале независност Косова, а на којем више нема Нигерије и Уганде чију писану ноту о признању Приштина никад није добила, али их је држала на списку земаља које признају Косово.

Да су Нигерија и Уганда пизнале независност Косова, својевремено је изјавио актуелни косовски министар спољних послова Беџет Пацоли, током другог мандата тадашњег премијера Хашима Тачија 2011. и 2012. године, наводи се у тексту који је објављен у данашњем УНМИК-овом прегледу штампе.

У амбасади Уганде данас поподне нико се није јављао на позиве Тањуга.

Осим овог, пажњу је привукла и чињеница да се подаци Београда и Приштине о броју земаља које су признале независност додатно разликују – за Београд је то 106 землаја, а за Приштину 114.

У Министарству спољних послова Србије, на питање о томе за Тањуг су рекли да немају ништа да додају и поновили да је Косово признало 106 земаља.

 

Извор: Тањуг / Информер.рс

Loading...
loading...
Loading...