Русија Свет

БЛАМАЖА НАТО пакта: Појурили због руских вежби и оштетили 37 борбених возила!

Воз с борбеним возилима америчких оружаних снага, послат као појачање источном крилу НАТО-а, “заглавио” се на перону једне железничке станице.

Како преносе пољски медији, воз са америчким оружаним снагама покушао је да се провуче кроз сувише уске пероне једне железничке станице и од 37 возила 10 је оштећено, пошто су ударили у надстрешнице перона.

Амерички конвој превозио је синоћ опрему и 37 борбених возила, које је Пентагон пребацио у пољску луку Гдањск за америчку оклопну бригаду у бази Жагањ, поводом руско-белоруских маневара “Запад- 2017” у близини границе са Пољском.

– Током проласка транспорта кроз железничку станицу у Ковалеву Поморском, терет је закачио кров перона. Воз је заустављен, а на месту догађаја комисија утврђује околности удеса. То је уобичајени поступак – казао је пољској приватној телевизији ТВН24 портпарол Пољских железница Миролсав Шемјењец.

Од 37 возила оштећено је 10, а оштећен је и перон на тој железничкој станици.

Од јануара, када је у западну Пољску стигла америчка оклопна бригада од преко 3.000 војника са тенковима и борбеним возилима, догодило се неколико саобраћајних удеса или заглављивања у сувише уским улицама или испод ниских надвожњака, а сада и на сувише уским перонима.

Извор: rs.sputniknews.com/ Srbija Danas