Србија

“ГОСПОДИНЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ, ДРАГИ ПРИЈАТЕЉУ” Ердоган писао Вучићу: Била ми је част да посетим Србију!

Мир и стабилност Балкана је од највећег значаја за Турску, поручио је данас председник Реџеп Тајип Ердоган и истакао да с тим у вези високо цени конструктиван приступ који показује председник Србије Александар Вучић.

 

У писму председнику Србије, којег ословљава са “господине председниче, драги пријатељу”, Ердоган је захвалио на гостопримству током недавне посете Београду и Новом Пазару и истакао да помно прати “одважне кораке” које Вучић предузима ка земљама региона.

СКАНДАЛОЗНО! ХОЈТ ЈИ ТРАЖИ ДА СРБИЈА ОДМАХ ПРИЗНА КОСОВО: Амерички дипломата опет уцењује Вучића!

– Турска је увек спремна да допринесе залагањима усмереним ка заштити мира и стабилности. Сарадња Турске и Србије, кључних земаља региона, биће најчвршћа основа за стабилност и благостање региона – поручио је Ердоган.

Наводи се да у тим оквирима, председник Турске сматра да је Трилатерални процес Турска-Србија-Босна и Херцеговина користан механизам.

– Договор који смо постигли током моје посете, о отпочињању припрема за Самит који ће се одржати следеће године, важан је корак за цео регион – навео је педседник Ердоган који, како каже, користи прилику да у писму истакне захвалност за сарадњу у заједничкој борби против терористичке организације ФЕТО, као и за храбре кораке које је Србија предузела.

Председник Ердоган је педседнику Вучићу захвалио на “љубазном писму” које му је упутио поводом посете Србији.

“Била ми је час да посетим вашу прелепу земљу”

– Била ми је част да будем један од првих председника који је посетио вашу прелепу земљу, после вашег ступања на дужност. Желео бих да искажем захвалност за гостопримство које сте пружили мени и мојој делегацији током посете – навео је.

Указао је да је потписивање Заједничке декларације о оснивању Високог савета за сарадњу “исход наше воље да даље унапређујемо билатералне односе”.

Оснивање Савета ће, оценио је, чинити оквир за наставак међусобних посета на високом нивоу, чија је организација праћена интензитетом и продуктивношћу.

Дирнут пријемом у Санџаку

– Посебно сам био дирнут срдачним пријемом у коме смо уживали током посете региону Санџака, заједно са вашом екселенцијом, што представља мост пријатељства између наших земаља. Подстичемо истакнуте пословне људе из Турске, који су заједно са мном посетили Србију, да улажу у Санџак. Сигуран сам да су предузели конкретне кораке на овом пољу, на састанцима које су одржали са својим саговорницима – навео је Ердоган и истакао:

“Беспрекоран програм, који је приређен у Београду и Новом Пазару, као и беспрекорне мере безбедности и интересовање које је према нама исказано, доказ су да је посета припремана изузетно вредно и темељно. Ценимо и захвални смо вашој екселенцији и члановима вашег особља који су учествовали у припреми посете”.

Такође, додао је, захвалан је Вучићевој љубазној поруци коју је је пренео поводом 94. годишњице проглашења независности Републике Турске.

– Најискреније верујем да ће Србија достићи још просперитетнију будућност под лидерством ваше екселенције. Још једном бих поновио да ће ми бити задовољство да вам будем домаћин у својој земљи, како бисмо јачали сарадњу у том правцу, а пријатељском народу Србије бих упутио најлепше жеље – стоји у писму Ердогана председнику Вучићу, саопштила је Прес служба Председника.

 

Извор: Tanjug

loading...
Loading...