Србија

ДАЧИЋ ОДГОВОРИО АМЕРИЧКОМ ГЕНЕРАЛУ: Забринут сам за вашу способност процењивања!

Питање правно обавезујућег документа са Приштином није ново, познато је од отварања преговора са ЕУ с тим што мало ко зна шта треба да буде садржај тог докумета, изјавио је данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

 

Loading...

Он је рекао да су велике разлике у схватању Приштине у вези са тим обавезујућим документом и онога што је став ЕУ која је, каже, статусно неутрална.

Дачић је рекао да је сигуран да ће бити притисака за признање Косова.

“Није лако, али наша позиција је јасна, отворени смо за дијалог, али не за једностране одлуке”, рекао је Дачић.

Вероватно, каже, у нечијим главама стоји да Србија треба да призна Косово, али од тога, истиче, нема ништа.

“Како мислите да ми можемо то да урадимо?! Немојте да сте смешни”, поручио је Дачић одговарајући на питања новинара на заједничкој прес конференцији са председником владе Гвинеје Бисао Умаром Сисоком Ембалом.

Смешно је да виде опасност у РСХЦ у Нишу

Поводом изјаве америчког генерала Бена Хоџиса да је Руско-српски хуманитарни центар само фасада, шеф српске дипломатије Ивица Дачић поручује да су смешне процене да центар представља опасност и сматра да би Хоџис требало да буде смењен ако тако нешто процењује.

Упитан о изјави команданта војске САД за Европу генерал Бена Хоџиса и о томе када ће се сазнати став Србије о статусу тог хуманитарног центра, Дачић је рекао да ће одлука бити донета у складу са нашим интересима.

“Ми не желимо да играмо у игри у којој Србија није тема. Ово је сукоб великих сила на нашем простору”, рекао је Дачић поводом захтева да се реши статус хуманитарног центра.

Коментаришући изјаву Хоџиса, Дачић каже да ако је то званична процена велике војске, велике државе, мора да се забрине за њихову способност процењивања.

“То је такав промашај, требало би да тај командант буде смењен ако мисли да је тај центар опасност. Ко је споран? Пет Срба, четири Руса, сабака (пас)? То је смешно”, рекао је Дачић.

 

Извор: Tanjug

Loading...
loading...
loading...