Свет Србија

ДРАМАТИЧНО! АМЕРИКАНЦИ НАМ ПОНОВО ПРЕТЕ : Ово се неће добро завршити!

Фото: Јутјуб

Како преноси Глас Америке, чланови сенатског одбора дискутовали су о томе како се Југоисточна Европа може одбранити од потенцијалних напада Русије.

Србија се, како упорно понављају њени званичници, не одриче блиских веза с Русијом, а балансирање Александра Вучића између Истока и Запада јесте скоро шизофрено. Питање је да ли може нешто да се промени после његове званичне посете Вашингтону предстојећег понедељка… – навео је Мекејн и тако посредно најавио велике притиске на председника Србије, који крајем следеће недеље путује у посету САД.

На ове Мекејнове речи надовезао се Јануш Бугајски, политички аналитичар из вашингтонског Центра за анализу европске политике, који је набројао „могуће наредне руске мете“!?!

Loading...

– Наредна завера Москве може бити да српске лидере у БиХ окрене против муслимана или да изазове сукобе Албанаца и Македонаца или између Србије и Црне Горе. За покушај државног удара у Црној Гори оптужени су, између осталих, и српски националисти. Српска влада је помогла у томе да се они идентификују, али је свесна да исто може да се деси и у Србији уколико прекине везе с Москвом – рекао је Бугајски.

На другој страни, српски стручњаци тврде да су поруке из Вашингтона заправо опасна претња Србији и да нема ни говора о некаквом „руском пучу“ у Београду. Генерал Момир Стојановић каже да Вашингтон није позван да било коме говори о државним ударима.

– Ако се неко изверзирао у државним ударима у свету, онда су то САД. Тврдња да је Русија извршила удар у Црној Гори потпуна је бесмислица. Проблематична власт у Подгорици прво је донела одлуку да се приступи НАТО савезу, па је онда морала да измишља руску претњу како би убедила народ да је НАТО пакт добро решење… За разлику од САД, Русија никада и нигде на кугли земаљској није свргавала системе који нису по њиховој вољи – подвлачи Стојановић.

Руше непослушне

Љубан Каран, потпуковник КОС у пензији, каже да опасност по стабилност Србије долази са Запада, а не Истока.

– Суштина свих активности које се могу дефинисати као обећања или претње јесте да се у Србији руши свака власт која не види државу у НАТО пакту. Овакви покушаји ипак неће успети јер је српска војска озбиљан фактор стабилности државе. Свака помисао о некаквом пучу је јако далеко… – закључује Каран.

Мекејн – дугогодишњи шиптарски лобиста

Џон Мекејн је дугогодишњи лобиста Албанско-америчке грађанске лиге, која је својевремено финансијски спонзорисала и његову председничку кампању.

Према речима оснивача ове организације, бившег конгресмена Џозефа Диогвардија, Мекејн је „радио све што је од њега тражено у корист албанског народа, укључујући и наоружавање ОВК“!?

Подржавао је албански сепаратистички покрет на Косову и залагао се за бомбардовање Србије 1999. године.

Извор: Informer.rs
Loading...
loading...
loading...