Издвајамо Србија

ЖЕЛЕЗЊАК САВЕТУЈЕ СРБЕ: Помозите Црној Гори и штитите границу са Косовом

loading...

Заменик генералног секретара Јединствене Русије и посланик у руској Думи, Сергеј Железњак, поново се умешао у односе држава Западном Балкану, пишу медији.

Он је поручио представницима косовских Срба да уласком у владу и парламент Косова блокирају процес демаркације границе са Црном Гором.

Железњак је у ауторском тексту који је објавио на сајту Јединствене Русије оценио да би српски посланици који су окупљени у посланичком клубу “Српска листа” требало да спрече усвајање споразума о граници Косова и Црне Горе.

– Улазак Срба у владајућу коалицију на Косову даје им реалну могућност да зауставе трансформацију Косовских безбедносних снага у Оружане снаге Косова, да блокирају процес демаркације границе са Црном Гором, као и других опасних великоалбанских сценарија – написао је Железњак.

Када је реч о тактици Београда о питању Косова, Железњак је приметио да је она усмерена ка активном учешћу у привременим косовским институцијама представника Српске листе, водеће српске политичке снаге на Косову, чији су високи функционери истовремено у органима Српске напредне сранке.

– Руководећи са три кључна министарства, Срби сада контролишу процес повратка избеглица, пољопривреду, као и развој локалних самоуправа. Ово последње је веома важно због формирања Заједнице српских општина. Главни резултат ових потеза је чињеница да више од 122.000 Срба и других грађана лојалних Београду који живе на Косову, престају да буду таоци замрзнутог конфликта. Њихова безбедност, права и економско благостање добијају реалне инструменте обезбеђења и заштите – нагласио је Железњак.

 

 

Извор: Ј.Ђ. / Ало.рс

Loading...
loading...
loading...