Издвајамо Свет

ЗАСТРАШУЈУЋА ПРОГНОЗА СТИВЕНА ХОКИНГА: Земља ће бити уништена, долази КРАЈ СВЕТА

Крај света ће доћи у наредних 600 година јер ће прекомерна популација довести до тога да Земља букне у пламену, по речима Стивена Хокинга.

Професор Хокинг је послао застрашујућу прогнозу за будућност човечанства, говорећи да ће земља бити уништена до 2600. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај седамдесетпетогодишњак је рекао да ће прекомерна популација довести до неодрживог нивоа конзумације енергије која ће на крају резултовати крајем света.

Теоретски физичар је изјавио да је људска популација несразмерно расла у току протеклих 40 година и да неће наставити до другог миленијума.

Ова мрачна будућност је разлог због којег се Хокинг придружио “Старшот” иницијативи која планира да пошаље мале свемирске бродове на Алфа Кентаури – следећу најближу звежду нашем соларном систему – како би тражили потенцијалне нове домове у будућности.

Нано-свемирски брод би могао путовати брзином четвртине брзине светлости и био би контролисан сателитима на земљи на локацији са које би се испаљивали ласерски зраци које би прикупљало светлосно једро.

То би на тај начин омогућило технологији да вози светлосни зрак како би он путовао невероватном брзином од 46.500 миља у секунди – што увелико надмашује претходни рекорд од 40.000 миљана сат који је постигао “Војаџер 1” свемирска сонда.

Хокинг је рекао: „Идеја иза ове иновације је да нано-летелица буде на светлосном зраку. Такав систем би стигао до Марса за мање од сат времена или досегао до Плутона за неколико дана, претекао “Војаџер” за мање од недељу дана и стигао до Алфа Кентаури за мало преко 20 година“.

Међутим, било би много теже одвести људе тамо, јер би брод за транспорт људи био много спорији.

Са данашњом технологијом, свемирски брод довољно велик за људе би путовао невероватних 30.000 година како би прешао 25 трилиона (4,37 светлосних година) до Алфа Кентаурија.

 

Извор: Wебтрибуне.рс