loading...
Издвајамо Свет

КОМЕДИЈА ДО СУЗА! МЕКЕЈН ЗАМЕКЕТАО НА ПУТИНА: Раша Тудеј шири лажи, а ЦНН И ГЛАС АМЕРИКЕ И ББЦ СЕ БОРЕ ЗА ИСТИНУ!

Амерички сенатор Џон Мекејн негодовао је због закона који је усвојила Државна дума Русије, а којим се омогућава да се медији прогласе страним агентима, ако се финансирају из иностранства. Према његовом мишљењу, РТ и “Глас Америке” не могу да се пореде

Владимир Путин се приближава томе да прогласи међународне медије страним агентима, наводно, као одговор на захтев Министарства правде САД да се телевизија РТ, коју су америчке обавештајне службе прогласиле ‘главним међународним пропагандним медијем Кремља’, региструје као страни агент”, наводи се у сенаторовом саопштењу.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

– Као заштитник слободе говора и медија у читавом свету, САД јасно дају на знање: не могу да се пореде РТ и телевизијске мреже као што су ‘Глас Америке’, ‘Радио Слобода’, Си-Ен-Ен или Би-Би-Си. Новинари који раде за те телевизијске компаније боре се за истину, раскринкавају лажи и позивају власти на одговорност – тврди Мекејн.

Притом, према Мекејновом мишљењу, новинари РТ-а су пропагандисти који обесмишљавају истину, шире лажи и покушавају да поткопају демократске владе по жељи руског лидера.

Државна дума Русије усвојила је закон којим се омогућава да страни медији буду проглашени страним агентима.

Министарство правде САД ставило је телевизију „РТ Америка” на списак страних агената на основу Закону о страним агенцијама из 1938. године.

Истовремено многи други страни државни медији, као што су британски Би-Би-Си, кинески Си-Си-Ти-Ви, француска телевизија “Франс 24”, немачка радио-станица “Дојче веле”, нису регистровани као такви.

 

Извор: Восток.рс