Издвајамо Србија

МАЈА ГОЈКОВИЋ ПАЛА СА ТРОНА, А ОН ДОЛАЗИ НА ЊЕНО МЕСТО! Шта мислите, о коме је реч?

За избор Крлића, кога је за новог председника одбора предложио члан ообора из СНС Младен Лукић, гласало је 10 чланова из владајуће коалиције, а против је било петоро посланика опозиције.

Loading...

Крлић је био једини кандидат за председника одбора, јер опозиција није имала свог кандидата.

У двочасовној расправи на седници одбора којом је председавала Наташа Мићић из ЛДП, а коју су обележиле честе реплике и јављања по Пословнику, посланици владајуће коалиције одбацили су наводе опозиције да је Маја Гојковић смењена и навели да је она поднела оставку.

Подсетили су и на ранију изјаву Маје Гојковић да, због бројних обавеза, не може истовремено да води и Одбор за културу и информисање.

За разлику од опозиције, посланици владајуће коалиције сматрају да је Гојковић добро радила свој посао и више пута су поручили опозицији да на дневном реду није Маја Гојковић него избор новог председника одбора.

Опозиција је наводила да је од почетка упозоравала да Гојковић неће моћи да се посвети раду у Одбору за културу и информисање због обавеза на месту председнице парламента, и замерили јој што шест месеци није заказивала седнице одбора у ситуацији “када је угрожена слобода медија и када се бележи повећање броја напада на новинаре”.

Маја Виденовић из ДС питала је за разлоге њене оставке, те да ли се Гојковић “уморила од борбе за слободу медија или је СНС одлучила да је разреши”.

Посланик СНС Србислав Филиповић оценио је наступ опозиције на одбору као “неуспели перформанс без гитаре и свирача” и као “иживљавање” над Мајом Гојковић, наводећи да тема седнице није Маја Гојковић нити слобода медија.

Татајна Мацура из Д ЈБ је рекла да може да захвали Гојковић што је поднела оставку на место председнице одбора, те да ће можда поднети оставку и на место председнице парламента, што је изазвало оштро реаговање Марка Атлагића из СНС који се више пута јављао по повредама Пословника и позивао да се опозиција врати расправи о дневном реду.

На питање опозиције шта квалификује Крлића за место председника одбора и о његовој биографији, Атлагић их је упутио на сајт отвореног парламента где су биографије свих посланика, те поручио да сваки члан одбора може да буде и кандидат за председника тог скупштинског тела.

После избора за новог предсендика одбора, Крлић је захвалио и онима који су га подржали и онима који су гласали против његовог избора, наводећи да је посебно импресиониран интересовањем за његову биографију.

Навео је да је био члан Одбора за културу и информисање и у прошлом скупштинском сазиву када је за председника одбора избаран кандидат опозциије.

“Та седница је трајала седам минута. Учинило ми се да ме данас бирају за министра културе јер се толико интересују ко сам, шта сам”, каже Крлић.

Навео је да се више од 16 година бавио новинарством, да је култура део његовог великог интереовања, да је некада био саветник министра вера за медије и помоћник директора Канцеларије за КиМ.

Каже и да ће се трудити да буде толерантан и демократичан, да зна да не поседује политичку тежину коју има његова претходница, те навео да очекује да ће највише неслагања на одбору бити у вези са слободом медија, уз констатацију да и у влади има незадовољства када је реч о тој теми.

Извор: Еспресо

Loading...
loading...
loading...